Spahic: "Vi håller humöret uppe"

KFUM Linköping gav "Sveriges bästa lag" Uddevalla en riktig match – men föll på mållinjen ändå. Asmir Spahic gjorde ett hattrick utan att få med sig några poäng i tabellen för det.

Asmir Spahic.

Asmir Spahic.

Foto: Rebecca Candevi

futsal2018-12-02 18:57

Det var inte helt otippat Uddevalla som var förhandsfavoriter inför mötet med KFUM Linköping. Men storfavoriterna fick sig en riktig chockstart när Linköping gick upp i ledningen då Adin Pehilj tryckte in bollen i mål. Uddevalla kvitterade – men KFUM gick upp i ledningen på nytt när Asmir Spahic gjorde det första av sina tre mål i matchen. Bortalaget kvitterade dock – igen – innan halvtidsvilan. Det var ingen mindre än Uddevallas landslagsstjärna Kristian Legiec som stod för båda målen.

– Det gick ändå jättebra för oss i första halvlek. Vi hade dem där, säger Spahic.

Linköping blev lite för hungriga offensivt i andra halvlek och tappade försvaret. Därmed tog Uddevalla över målgörandet och gick upp i ledningen. Hemmalaget kom tillbaka till sitt spel i slutet av matchen och hittade nät på nytt. Dock gjorde Spahic sitt tredje mål med fem sekunder kvar av matchen, och det var för sent. Slutresultatet skrevs till 4–5.

– Det är mitt femte mål jag gör och det är bra både för mig och för laget. Jag hoppas jag ska fortsätta göra mål och hoppas att vi ska börja vinna, säger tremålsskytten.

Vad säger du om spelet i övrigt?

– Vi kämpade på bra men jag hoppas att vi kan vinna nästa vecka. Vi har två matcher borta på lördag och söndag och vi måste verkligen komma tillbaka till vinnarspåret igen, säger Spahic.

Har det satt sig mentalt eller håller ni humöret uppe?

– Det handlar ju lite om det också. Vi måste fokusera 110 procent under varje match. Det kvittar om vi spelar hemma eller borta – vi måste håll fokus i varje sekund. Vi har inte blivit negativa utan vi håller humöret uppe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!