– Jo, sa Frölander. Syntes inte det?

Nja, det vet jag inte. Kändes det så?

– Definitivt.

Han skrattade gott.

Några år har sedan han senast var med på ett svenskt mästerskap, men nu har kompisen Marcus Piehl tjatat och då blev det comeback i Lass andralag på 4x50 m fritt. Frölander, som bor i Stockholm och därmed har nära till bassängen, simmade slutsträckan och noterades för tiden 23,43.

Så klart inte i närheten av vad han gjort tidigare, men ändå inte så illa av en 44-åring med en om än lysande karriär bakom sig. Det är över 18 år sedan han slog till och tog historiskt OS-guld på 100 fjäril i Sydney. En av svensk simnings allra största och stoltaste ögonblick.

– Måste vara tre–fyra år sedan jag var med på SM senast. Det märktes på simningen. Det var tuffa 50 meter, sa han.

Tanken är att veteranen också ska vara med i något av lagen på korta medleylagkappen senare under SM-veckan, men det kan vara den allra sista starten i sådana här sammanhang.

– Det är nog ett rätt bra tips att det blir så, sa Frölander med ett leende.

Annars blev det en SM-kväll för Lass där – förutom silver till Sofia Henell och tjejernas lagkappslag – femteplatserna dominerade. Just den placeringen blev det för Rebecka Palm, Tom Andersson och förstalaget i herrarnas frisimslagkapp. Med där fanns förresten en annan veteran som egentligen slutat, Marcus Piehl, tillsammans med Dan Lester, Anton Andersson och Daniel Olsson. Lägg därtill att Emma Magnusson blev sexa på sin distans.

Förmiddagens JSM-tävlingar innehöll dock dubbla Linköpingsmedaljer: ovannämnda Andersson tvåa på 100 m bröst och Magnusson trea på 400 m fritt.