Hon log.

86 minuter på klockan och 1–1 på matchtavlan – då slog Natasha Dowie till och såg till att LFC fick en minst sagt efterlängtad framgång efter den tuffa våren. Dowie vann en duell, tog sig fram längs kanten och balanserade på linjen innan hon ur nästan ingen vinkel alls satte bollen mellan benen på Zecira Musevic.

Jubel i LFC – som den här gången också höll undan hela vägen in i kaklet till 2–1-vinst.

Artikelbild

Femte Skåneresan för säsongen gav första segern och ett skönt lyft i tabellen.

Från åttonde till tredje plats.

– Vi har spelat bra fotboll de senaste veckorna, men släppt in sena mål och tappat poäng när vi inte borde ha gjort det. Det har varit riktigt tufft. Jag tycker att det visar på vilken karaktär det finns i det här laget att att åka ned hit och vinna. Du ser själv hur mycket det betyder för alla, sa Natasha Dowie.

Rosengård hade chansen att ta sig upp i allsvensk serieledning, men LFC stod i vägen och avgjorde sent efter en stark kollektiv insats där inte minst matchvinnaren också var inblandad i mycket annat framåt.

– Överraskad att bollen gick in? Nja, jag vet inte. Jag brukar inte göra så många av den typen av mål. Jag har haft många enklare lägen som jag missat. Fotbollen är en galen sport, framförallt för en centerforward. Det går upp och ned hela tiden.

– Men jag känner mig i bra form och har gjjort fyra mål på fyra matcher nu. Jag vet att målen kommer om jag får två-tre chanser, sa Dowie.

Segermålet?

– Jag vann första duellen och hade bara målet i sikte efter det. Tydligen var Filippa (Angeldal) fri inne i straffområdet och alla tjejer undrade tydligen vad jag gjorde när jag sköt. Men det blev ju bra ändå.

En del tyckte att bollen var över linjen.

– Det var den inte. Jag lovar.

Jämfört med cupfinalen mot samma motstånd och på samma arena var LFC klart kaxigare och inte alls lika lågt stående med laget. Kosovare Asllani var effektiv och nyttig som motor och låg bakom den efterlängtade triumfen.

Efter Filippa Angeldals ledningsmål före paus kvitterade Anja Mittag och det såg länge ut att sluta oavgjort. Men Natasha Dowie ville annat och frågan är om hon nu bara har två matcher kvar i LFC-dressen.

Kontraktet går ut och enligt våra uppgifter har det åtminstone tidigare varit ytterst tveksamt med en förlängning.

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag haft ett snack med klubben, men jag har sagt att jag vill fokusera på de två matcherna först. Det finns tid efter det att komma fram till något.

Så just nu vet du inte var du spelar fotboll i höst?

– Nej, inte än.

Henrik Jensen, LFC-tränaren, om sköna vinsten:

– Jag hade det på känn att vi skulle göra en riktigt bra insats. Så blev det och jag tycker att vi var värda segern. Det var en bra allsvensk match som kunde ha slutat hur som helst.

Anfallaren Marija Banusic saknades i LFC.

– Hon är borta av personliga skäl, sa Jensen.