Beskedet: Centrala golfklubben tar över på Vårdsberg

Medlemmarna i Linköpings golfklubb sa ja. Från årsskiftet kommer klubben att ta över driften på Vårdsbergs golfbana. "Vi ser stora möjligheter att göra något bra av det här", säger Linköpings ordförande Johan Svensson.

Linköpings GK tar över driften på Vårdsberg efter nyår.

Linköpings GK tar över driften på Vårdsberg efter nyår.

Foto: Emil Langvad

Golf2023-09-13 05:00

På tisdagskvällens extra årsmöte fick styrelsen mandat att teckna avtal om att arrendera och driva Vårdsbergs golfbana, som efter fem år i Landeryds regi byter samarbetspartner.

– Det blev en del diskussioner med bra och konstruktiva synpunkter, berättar Johan Svensson.

Det var inte helt givet med ett ja?

– Olika människor gör olika bedömningar av kalkylerna och riskerna. Det finns alltid risker med den här typen av åtaganden, men årsmötet biföll vårt förslag. 

Ett treårigt avtalsutkast mellan parterna är redan framtaget och arrendet kommer att börja gälla från 2024. Linköpings golf AB kommer i nästa skede också att teckna ett nyttjanderättsavtal med Vårdsbergs golfklubb så att de som är medlemmar på Vårdsberg får spela där.

Fritt spel mellan banorna blir det inte?

– Tanken är att erbjuda spel på respektive bana med rabatterat pris. Detaljerna är inte klara än, säger Johan Svensson.

Johan Svensson menar att Linköpings golfklubb "står inför en del arbeten" framöver och att Vårdsberg då skulle vara ytterligare en bana att spela på för klubbens medlemmar.

– Vi vet att vi har en ålderstigen bevattningsanläggning. Man kan ta olika vägar där, antingen gör vi det arbetet under en kort tid vilket får stor inverkan på banan och på spelet. Eller också gör vi det under en längre tid och minimerar påverkan på banan. Vi har inte bestämt oss för vilken väg vi tar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!