Fjärde gången gillt i JSM för Landeryd

Junior-SM-guldet är i hamn, och Landeryds golfklubb fullbordade därmed en häftig trippel. "Vilket år vi har haft", säger Johannes Axell.

Det vinnande laget och ledarna i Landeryds golfklubb.

Det vinnande laget och ledarna i Landeryds golfklubb.

Foto: Privat

Golf2019-10-30 18:05

Axell fanns med i det lag som efter tre raka segrar mot i tur och ordning Halmstad, Gävle och Hills nu kan titulera sig JSM-mästare. Slutspelet avgjordes på spanska Lumine dit de fyra bästa lagen i Sverige kvalificerat sig.

– Med tanke på det laget vi hade får man väl säga att vi var favoriter. Skönt att vinna, det är fjärde året i rad vi varit i final men vi har aldrig lyckats vinna innan, säger Johannes Axell.

Landeryd är en stormakt i svensk golf och har under 2019 vunnit såväl lag-SM, skol-SM som junior-SM. 

– Hela året har varit riktigt bra för klubben. Efter lag-SM och skol-SM var det bara junior-SM som saknades, säger Johannes Axell.

I onsdagens direkt avgörande match mot Hills vann Landeryd fyra av fem matcher, men det var tajt och segern satt långt inne.

– Man var rätt nervös, säger Johannes Axell. 

I det vinnande laget ingick förutom Axell även Federica Tavelli Westerlund, Lovisa Gunnar, Malte Lindell, Wilmer Ederö, Meja Örtengren, Wilmer Ederö, William Östlund och Pontus Samuelsson.

För Johannes Axell var segern extra skön, den här säsongen är hans sista som junior och att få avsluta med ett guld känns naturligtvis bra. Nu väntar nästa äventyr, efter en veckas träning i Spanien är det dags för det andra steget i kvalet till Europatouren där även klubbkompisarna Henric Sturehed och Jesper Sandborg deltar.

– Skönt att det några dagar till kvalet. Jag är inte riktigt där jag vill vara och behöver vässa spelet. Framför allt behöver jag bli mer stabil, säger Johannes Axell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!