Landerydsduo i särspel om slutsegern

Niclas Weiland vann veckans tävling på Mena tour i Förenade Arabemiraten. Och han gjorde det efter särspel mot klubbkompisen Gabriel Axell.

Niclas Weiland vann veckans deltävling på Mena Tour i Förenade Arabemiraten.

Niclas Weiland vann veckans deltävling på Mena Tour i Förenade Arabemiraten.

Foto: Peter Calén/arkiv

Golf2019-10-30 18:30

– Jag har lite svårt att smälta den ännu faktiskt. Det blev en häftig dag, sa Niclas Weiland.

Efter två fina avslutningsrundor av Landerydsspelarna stod de där. På samma slutresultat, 17 under par, och redo att slåss om slutsegern.

Eller?

– Det var faktiskt så att vi frågade tävlingsledningen om vi kunde dela vinsten istället för att spela särspel, berättar Gabriel Axell. Men de sa att de behövde ha fram en vinnare.

Weiland:

– Vi skojade också om att vi skulle gå på par varje hål tills det blev mörkt så vi var tvungna att dela. Men då kom vi på att sista nio hålen är belysta här nere.

Axell hade spelat bäst under dagen och gick banan på 64 slag, åtta under par.

– Jag började väldigt bra med sex birdies på de sju första hålen och för mig var det stor bonus att komma med till ett särspel. Att Niclas sen vann, trots att jag gjorde birdie, var ju inte så mycket att göra åt.

Första hålet som skulle skilja spelarna åt var en kort par 5. Och där säkrade Niclas Weiland alltså segern med att göra eagle.

– Jag satte en putt från fem meter och det var skönt att se den gå i.

För segern fick Weiland 13 500 dollar, Gabriel Axell 9 000. Axell ska efter att touren haft ett uppehåll på några veckor spela finalen i Jordanien i slutet av november.

För Weilands del är framtiden mer oviss.

– Tanken var att jag skulle tillbaka till flickvännen i USA för att träna, men kan det bli så att jag tack vare vinsten får inbjudan till två tävlingar på Asientouren, i Bangkok nästa vecka och Indien veckan därpå. Så just nu är det väldigt oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!