Tillsammans med sin bror Fredrik, också han delägare, och ordföranden Anders Erlingcarl har Carlsson lämnat in en skrivelse till golfförbundet med åsikter om det förslag förbundets organisationsutredning har lämnat.
Corren har i flera artiklar beskrivit de två lägrens syn på förslaget. De traditionella klubbarna, ofta företrädda av den äldre generationen golfare, tycker att brevlådeklubbarnas medlemsantal bör begränsas, medan brevlådeklubbarna och alla deras medlemmar talar för valfrihet och flera olika typer av medlemsskap.
Magnus Carlsson tillhör alltså den senare gruppen.
Han säger:
- Vi tycker inte det är okej att den som spelar 100 varv per år betalar lika mycket som den som spelar fem rundor. Golfen har blivit en folksport och det vore synd att rasera den.
I sin skrivelse framför Carlsson ett förslag (se faktaruta här intill) som skulle innebära en grundavgift på cirka 1 000 kronor för alla golfspelare. Sedan ska man betala extra i sin respektive klubb beroende på hur mycket man spelar och beroende på vilka omkostnader klubben har.
- En del klubbar kanske prioriterar att ha ett fint klubbhus och mycket personal, då blir givetvis medlemmarnas kostnad högre. Men med den här grundavgiften kan spelarna göra ett eget val på vilken nivå man vill lägga sig.
- Jag vill jämföra med när jag åker till fjällen en helg. Då betalar jag ju för de dagar jag åker, inte för ett helt säsongskort. Golfen kan hitta många olika erbjudanden på samma sätt som skidanläggningarna har gjort.
Magnus Carlsson tror inte att hans förslag enbart gynnar så kallade brevlådeklubbar, som Flemminge ju ses som.
- Vi tror att fördelningen av medlemmar blir större eftersom grundavgiften ligger generellt högre än nuvarande distansmedlemsskap och därmed blir skillnaden mellan det billigaste och det traditionella mindre.
- Vi värnar inte bara om oss själva utan om golfen. Vi vill att folk ska fortsätta spela golf, det är en förutsättning för oss alla som håller på med det här.