Enligt Mölndals sjukhus utreds nu händelsen internt. Det kan resultera i att sjukhuset gör en anmälan till Socialstyrelsen enligt Lex Maria för att få omständigheterna granskade.
Utåt sett var tillvaron för Ljungberg den senaste tiden positiv. Han var nyförlovad, hade fått nytt jobb på Brottningsförbundet och var etablerad som tv-expertkommentator efter Aten-OS. Men inombords fanns mörka tankar och dem sökte han hjälp för.
På Brottningsförbundet var sorgen djup på torsdagen. I onsdags hade man tagit det formella beslutet att anställa Ljungberg som sportchef.
-- Under styrelsemötet kom ett samtal på min mobil, som jag kopplade bort, berättar Tony Stigsson, förbundets ordförande.
-- Det var dödsbudet.
Det fick Stigsson klart för sig när han slog på telefonen igen, efter styrelsemötet. Det som skulle ha blivit en nystart för förbundet blev plötsligt en slutpunkt.
-- Ett års arbete försvann på en sekund, säger Stigsson sorgset om sportchefsjobbet.
-- Det var ju Mikael Ljungberg vi ville ha.
Ljungbergs problem med depressioner hade Stigsson fått klart för sig några dagar tidigare. Att Mikael Ljungberg låg akut på sjukhus insåg han under tisdagen, då den blivande sportchefen skulle ha träffat landslagsbrottare men inte hörde av sig.
Via telefon fick Stigsson veta att Ljungberg fanns på sjukhus men mörkade till en början orsakerna för de aktiva.
-- Jag sade att han hade drabbats av ett virus och inte kunde komma.
Nu måste förbundet hitta en ny sportchef, ett arbete som Tony Stigsson inte vill börja med riktigt än.
-- Jag vill sörja först, säger han. Arbeta får vi göra sedan.
Att Mikael Ljungberg tog sitt liv medan han var intagen kom som en chock för hans närmaste.
-- Det är skrämmande att det kunde bli så här. Det gick så fort, säger Kent Carlzon om Ljungbergs sjukdom.
De hade dagliga kontakter i tio år. Den senaste tiden handlade samtalen mellan dem mycket om det nya jobbet som brottarnas sportchef.
Det fanns kritik mot Ljungberg, framför allt från damsidan, vilket bekymrade honom. Men det fanns också ett starkt stöd vilket fick Ljungberg att till slut säga ja till erbjudandet.
Han hade tagit fram ett handlingsprogram för hur brottningen skulle utvecklas och såg fram emot att få börja jobba.
Mikael Ljungberg var som aktiv en av Sveriges mest framgångsrika brottare med dubbla guldmedaljer i VM och EM. OS-guldet i Sydney 2000 var höjdpunkten på hans karriär.
Efter det fanns inget kvar att vinna. Alla drömmar var förverkligade. Han utsågs till Årets göteborgare och fick ta emot Victoriastipendiet vid en ceremoni på Öland.
Det enda Mikael Ljungberg aldrig fick var bragdmedaljen.