Sven-Göran Eriksson dök i dag upp som en fredens coach på en av Välens gräsplaner i Frölunda.
Där förde småknattar tanken osökt till storpolitik i sitt mixade lag med israeliska och palestinska elvaåringar.
Men för mig är det här inte politik.
För mig är det sunt förnuft, sade Svennis.
Den förmodligen mest kände förbundskaptenen av världens samtliga har gjort ett dygnsuppehåll i Göteborg i fotbollens, men även fredens tjänst.
Svennis driver sedan ett år tillbaka tillsammans med italienska flickvännen Nancy dell'Olio ett välgörenhetsprojekt i syfta att dra in pengar till planbyggen.
Det går trögt, vi får jaga och hittills är det mest fattiga områden i London där det börjat byggas, säger Sven-Göran Eriksson.
Så fick han höra talas om The Peace Team, Fredslaget, från östra Jerusalem, sprunget ur ett projekt som ursprunglingen kom från förre israeliske premiärministern Shimon Peres, och han tipsade Gothia-cupledningen.
I projektet samsas israeler och palestinier och för närvarande är 700 ungdomar involverade i programmet.
Det kostar 69 000 dollar per år att driva verksamheten för 120 barn, så behovet av pengar är stort.
Norge, Irland och Portugal tillhör länder som skänkt verksamheten pengar och nu är vi tacksamma för detta, säger Alon Beer vid The Peres Center for Peace.
Fredsinitiativet innebär att allt är delat exakt lika mellan palestinier och israeler.
Således är det lika många israeler som palestinier i laget, det är en israelisk coach och en palestinsk, som ropar order på hebreiska och arabiska till de olika spelarna.
På tisdagen var det omkring 1 800 personer kring Välens plan nummer sex, när The Peace Team, med de två olika flaggorna på bröstet, slog Näsets SK med 4-2.
Vad det här kan betyda vet jag inte, säger Sven-Göran Eriksson, men om man aldrig försöker så händer ingenting.
Livet är inte bara krig, det ser man här.
Tisdagens match var Fredslagets andra, och eftersom den första slutade i förlust, 1-2, så hade den värmländske förbundskaptenen för England, tydligen en rejält positiv inverkan.
Han gav kraft, inte bara åt mig utan åt hela laget. Han borde skriva på för oss, sade exempelvis israelen Yarin, och hans palestinske lagkamrat Maan fyllde i:
Vi fick energi, det räckte att man tittade på Mr Eriksson, så arbetade man hårt.