Det var Atléticos tredje Europa League-titel på nio år.

Vi njuter av ögonblicket, säger Atlético-målvakten Jan Oblak i intervjun i Kanal 9.

Efter att ha förlorat två Champions League-finaler, 2014 och 2016, var det spanska laget riktigt taggat inför finalen i Lyon. Atlético var favorit men Marseille inledde finalen bäst.

Ett försvarsmisstag i Marseille bäddade dock för det första målet. Bollen hamnade framför fötterna på Atléticos Gabi som bara hade att peta fram bollen till den framrusande Griezmann som satte 1–0.

Griezmann är en av de bästa anfallarna i världen. Han jobbar hårt varje dag på träningen och i dag är jag glad att han inte spelar mot mig, säger målvakten Jan Oblak.

Payet i tårar

Tio minuter senare grusades Marseilles förhoppningar om en vändning rejält då storstjärnan Dimitri Payet tvingades lämna planen med en lårskada. Det var osäkert in i det sista om han skulle kunna spela matchen på grund av skadan som han fick i förra veckan, men han kom till start.

Tårarna som föll när han vandrade av planen handlade nog inte enbart om att han lämnade Marseillekollegorna i sticket, utan också om att VM-chansen troligen är borta. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps tar ut truppen på torsdagen.

Åttonde målet

Fyra minuter efter pausvilan slog Griezmann till igen och satte sitt åttonde Europa League-mål på lika många matcher. Koke spelade fram Griezmann.

Det här är belöningen efter att ha flyttat hemifrån som 14-åring, för allt jobb jag gjort, för allt jag offrat, säger Griezmann till Bein Sports, enligt AFP.
Jag har upplevt både glädje och sorg, men nu är jag så glad och hoppas få uppleva fler sådana här ögonblick.

I den 89:e minuten assisterade Koke Gabi som vid bortre stolpen slog in 3–0.

Senast som Marseille tog en Europa-titel var 1993 då man slog Milan i Champions League-finalen.