Spelarna och ledarna i Tre Kronor har hyllat den svenska publiken som i tusentals har vallfärdat till Royal arena i utkanten av Köpenhamn för att följa VM-matcherna på plats. Precis som vid fotbolls-VM i Tyskland 2006 har publikhavet fått epitetet den gula väggen.

Jag tycker att Sverige har spelat bra och det är nog därför det har varit roligt att titta på också, säger Amanda Larsen från Helsingborg till TT i den fanzone som arrangörerna har byggt upp utanför arenan.

Köpte biljetter tidigt

Artikelbild

| Michael Holm, Dan Hedlund, Johan Borres och Jan Norling har sammanstrålat i fanzone utanför Royal arena för att ladda inför kvällens VM-kvartsfinal där Sverige möter Lettland.

Hur många svenskar som lyckats få tag i en biljett till kvällens kvartsfinal är oklart. Många danskar, i hopp om att hemmanationen skulle nå kvartsfinalen, hade köpt upp majoriteten av biljetterna till den utsålda matchen. Under gårdagen öppnade dock arrangören upp för att biljetter kan säljas tillbaka.

Vi hade inga problem. Pappa fick biljetter direkt när de släpptes. Så han har till lördag och söndag också, säger Amanda Larsen.

Hon kommer dock inte att få uppleva någon hockey live. Hon offrar sig för sina småbröder. En av dem är inne med pappa och tittar på den tidiga kvartsfinalen mellan Ryssland och Kanada. Till Sveriges kvartsfinal byts bröderna av medan storasyster får fortsätta att sitta barnvakt i fanzone.

Hon är väldigt snäll, säger lillebrodern Hilding Rollgard, som får äran att se Tre Kronors kvartsfinal.
Jag fick inte den chansen utan brorsorna ville hellre se hockeyn. Jag får följa det från fanzone. Det gör inte mig någonting, säger Amanda Larsen och blickar upp mot den stekande solen.

Åkt ner från Dalarna

Borlängeborna Johan Borres och Dan Hedlund har i fanzone strålat samman med Värmdöborna Jan Norling och Michael Holm.

För en vecka sedan fick vi ett erbjudande om vi ville hänga med. Vi är väl ett gäng på runt tjugo personer just nu. Vi kom ner i dag och åker hem på måndag, säger Dan Hedlund.

TT: Hur går det mot Lettland?

Jag tippar 8–2 till Sverige, säger Dan Hedlund.