I Hylte/Halmstad finns landslagsmannen Viktor Lindberg som har en superserve likt ingen annan. I LVC finns det en bredd med en spets som inget annat lag i Sverige har. Om man är en person som gillar sport är det alltid fascinerande att se idrottsmän och kvinnor som lyckats bli en del av landets elit.

Alla andra elitlag i Linköping har åkt ur sina slutspel och framför mig fanns de två bästa lagen i Sverige som gjorde upp om guldet. Min stora fråga är vad det var som gjorde att befolkningen inte tog sig dit?

En sport som har en serielunk likt ingen annan är just volleyboll och därför förstår jag att det inte kryllar av folk på läktaren i Sporthallen när LVC är i mitten av säsongen. Kvalitén på bottenlagen behöver förbättras och serien måste bli jämnare för att det ska bli spännande. Men när det är en final som direkt kan vara avgörande, vinna eller försvinna, borde det finnas ett större intresse.

Artikelbild

Min kollega Per Bergsten gav ett bra förslag när det gäller att öka intresset för just finalen. Det vill säga att man har en stor finaldag med en direkt avgörande match i till exempel Globen. Det skulle göra att det blev en riktig volleybollfest som framför allt skulle locka den stora volleybollpubliken. Det är något som förbundet borde se över tycker jag. Men främst skäms jag just nu över att den större Linköpingspubliken inte tog sig till Sporthallen i dag. Det var ändå LVC värda.