Gunilla cyklar till Paris för sjuka barn

Inspirationen fick Vätternrundans VD Gunilla Brynell Johansson när hon träffade cancerdrabbade Henny Sundqvist för två år sedan. Nu tar hon plats i Team Rynkeby Linköpings klunga på vägen mot Paris 2020.

Vätternrundans VD Gunilla Brynell Johansson tar plats i Team Rynkeby Linköping för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Vätternrundans VD Gunilla Brynell Johansson tar plats i Team Rynkeby Linköping för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Foto: Thomas Augustsson

Cykling2019-11-13 09:00

De som cyklar Vätternrundan har säkerligen sett en av Team Rynkebys gula klungor. Från att ha varit en idé av en av de anställda på det danska företaget 2002 så finns det nu 57 Team Rynkebylag utspridda i åtta länder. 
– Det är fantastiskt att någonting som började i en så liten skala kan växa och bli så stort, säger Vätternrundans VD Gunilla Brynell Johansson. 
Dessutom är det inte bara när det gäller antalet lag som Team Rynkeby vuxit. Första året gav det första Team Rynkebylaget 38 000 danska kronor till Barncancerfonden. 
2019 så har Team Rynkeby totalt samlat in drygt 111 miljoner. Av dessa så har de 16 svenska lagen bidragit med 41 miljoner. 
– Man cyklar tillsammans och man samlar in pengar för att hjälpa andra. Det formatet är otroligt attraktivt i mina ögon, säger Brynell Johansson som nu själv ska ta plats i Linköpings Team Rynkebyklunga. 
Inspirationen fick hon när hon för två år sedan träffade den då 17-åriga cancerdrabbade Henny Sundqvist.
– Hon är en fantastisk tjej så när jag träffade henne så tänkte jag att det här ska jag göra. Sen pratade jag med Anna Pucar Rimhagen och då sa vi nu gör vi det här. Så nu finns det ingen återvändo. 
Finalen varje år för Team Rynkeby är att cykla till Paris. En utmaning nog så tuff men inte den viktigaste menar Brynell Johansson.
– Det stora jobbet är ju att samla in pengar. Cyklar gör man ju bara för att uppmärksamma det. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!