Derbyt mot Linköping IBK U såg avgjort ut en bit in i tredje perioden när Josefine Nilsson prickade in 3–0 bakom Linnéa Edstrand i Libkmålet. Men det blev oväntat dramatiskt, två snabba reduceringar av Cornelia Proper och Elin Lindqvist gav ordentlig nerv i matchens sluskede. Libk tog ut målvakten i jakt på kvittering, då passade Petra Bilos på att sätta 4–2 i tom bur.

– Skönt att vinna mot dom. Man är mycket mer nervös inför en sån här match än en vanlig seriematch. Flera spelare går i samma klass och det blir såklart lite snack. Man har ju koll på alla, sa Josefine Nilsson.

IBF har gjort en alldeles förträfflig säsong i allsvenskan och är just nu trea i serien.

– Med tanke på att innebandymagazinet tippade att vi skulle komma sist får man väl säga att vi har gjort det bra, sa Josefine Nilsson och log snett.

De två bästa lagen i serien får kvala till SSL, men dit är det lite för långt upp. För unga IBF gör det inte så mycket att missa kval den här säsongen.

– Målsättningen var att hänga kvar, det har vi ju lyckats bra med. Vi har väldigt många unga tjejer som utvecklats mycket under säsongen, det kan bli ännu bättre framöver, sa Josefine Nilsson.

För Libk U var den av många förluster den här säsongen och laget har nu fem poäng upp till säker mark.

Målen, IBF: Madeleine Sagent, Julia Lindskog, Josefine Nilsson, Petra Bilos. Libk U: Cornelia Proper, Elin Lindqvist.