LÄS MER: Ny Piratstyrelse är redan på gång

– Vi får se. Ärligt talat har jag ingen aning just nu. Jag har precis kommit hem från en resa och inte hunnit reflektera så mycket över det.

Sven Gustafsson gjorde två säsonger som ordförande i föreningen åren innan man tog det första SM-guldet 2011.

Artikelbild

| Sven Gustafsson var ordförande i Piraterna 2009 och 2010, när den här bilden togs. Nu är han aktuell för en comeback.

Sen har han varit med i Piraterna från och till och är fortfarande medlem.

– Jag brukar hjälpa till när jag kan, för jag tycker att det är riktigt roligt. Sista matchen i år gick jag runt och sålde lotter.

Enligt vad ÖM-sporten erfar är Sven Gustafsson det hetaste namnet att ta över som ordförande i den tillfälliga styrelse som ska leda föreningen fram till att ett extra årsmöte kan hållas. Enligt uppgift ska det utlysas minst tre veckor innan det kan hållas.

LÄS MER: Det kan ha varit orsaken till avhoppen

Sven Gustafsson har stort förtroende hos medlemmarna och från flera håll får vi uppgifter att det är han som kommer att föreslås på det medlemsmöte som hålls på onsdagskvällen.

Själv är han dock ganska tystlåten om det.

– Ska jag vara helt ärlig så har jag inte fått någon fråga än. Jag har som sagt varit bortrest och kom hem på måndagskvällen.

Om du får frågan, vad säger du då?

– Då ska jag reflektera och fundera på det. Jag känner ju mycket för klubben och tycker att det är trist att vi hamnat i den här situationen. Men samtidigt är det svårt för en styrelse att sitta kvar om man inte känner att man har förtroende från medlemmarna.

Sven berättar att han var på det uppmärksammade medlemsmöte som hölls förra veckan, där den sittande styrelsen redan då enligt uppgift ska ha ställt sina platser till förfogande men fått mandat att fortsätta.

– Det var ingen bra stämning på det mötet, det är nog alla överens om. Och det är riktigt synd att det blivit så när det gått så bra i år.