Nja, det kanske är att ta i. Men sett till antal bilar i startfältet har onekligen bytet till det nya TCR-reglementet varit en fullträff och sportsligt sett kommer det här bli en mycket spännande säsong att följa.

Visst, bara sex helger och sammanlagt 12 tävlingsheat är lite skralt kan jag tycka. Två till, åtta helger, vore en bättre siffra och skulle ge ett mer utslagsgivande mästerskap.

Det finns de som säger att ekonomin är en faktor till att man inte kör fler helger, men det finns också elaka tungor som gör gällande att man lagt kalendern så att världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, ska kunna vara med alla tävlingar.

Artikelbild

Om det är så är det givetvis bedrövligt, men hur som helst kommer han vara den stora favoriten när alla så kallade experter ska tippa säsongens vinnare.

Och han är min givna favorit också. Den killen har allt en förare ska ha och verkar behärska precis allt han ger sig in i. Rallycross, racing, rally. Var han än hamnar gör han resultat.

Mattias Andersson, Åtvidabergs MK, siktar på sin första medalj någonsin i STCC-mästerskapet. Kan den komma i år?

Kanske. Men konkurrensen är hård och Fredrik Ekblom, Robert Dahlgren och Daniel Haglöf känns som lite hetare kandidater, men man vet aldrig.

Artikelbild

Det jag ser fram mest emot är "Slaget om Linköping" mellan Andersson och rookien Oskar Krüger.

Det blir nåt det.