– Det är i slutspel man tänder till. Det är lätt att tänka för mycket om det går långsamt, att spela på instinkt passar mig bättre, säger han.

Andreas Nordh presenterade sig i lördags i sista grundserieomgången mot Falun, med sitt viktiga 1–0-mål i 4–2-segern för Linköping.

Där såg han vass ut, som en van målskytt. En riktig terrier på banan.

Artikelbild

| Andreas Nordh är en het och snabb spelare som passar för upptaggad slutspelsdramatik. Nu ser han fram emot kvartsfinalserien mot Dalen med Linköping.

Men faktum är att det var Nordhs första SSL-mål den här säsongen.

Hans resa under vintern har inte varit spikrak på innebandyplanen.

– Jag tycker att jag gjorde en bra försäsong, många bra matcher. Men sedan blev det tungt när serien började, det var tufft. Det var skönt att gå ned i ettan då lite och få känna att man kan leverera.

Andreas Nordhs formkurva efter FBC-perioden har pekat uppåt och de sista matcherna i grundserien fick han starta. Han fick till och med bilda kedja med VM-spelarna Simon Palmén och Matej Jendrisak.

Självklart var det en miljö att trivas i.

– Jag ska bidra med fart och avsluta, sätta dit bollarna. Det känns som att vi har tre femmor nu som är ganska spikade, säger han.

I statistiken står det att Nordh gjort 27 matcher, men det har varit mycket bänknötande. Tio matcher från start ungefär. Förra säsongen, den första i Libk, gjorde han ett 20-tal. Då var poängsumman 4+1 i grundserien och 1+2 i slutspelet. Så där ser ni, Nordh är som bäst i slutspel.

Det är lite tillfälligheter vem som får spela från start, det är många framför allt forwards i Libk som är jämbördiga.

Det är många om platserna, och en positiv konkurrens.

– Våra styrkor är att vi är stora och starka, och att vi jobbar för varandra. Jag tycker att vi har olika spelartyper, men alla är målinriktade och vill något, beskriver Andreas Nordh.

Linköping vann i grundserien båda matcherna mot Dalen, 8–3 hemma och 6–5 borta. Men i Tjeckien på försäsongen vann Umeålaget.

– Då var de lite kaxiga mot oss, minns Andreas Nordh.

Vad ska ni se upp med i Dalen?

– Deras omställningar, de är bra på att ta vara på våra misstag. Vi måste ha disciplin i uppspelen och backcheckingen, säger Nordh.

Nordh tycker själv att Libk som lag ska vara nöjt med säsongen. Det var poängrekord för klubben i grundserien och han tror att Libk hade kunnat sluta topp två med bättre resultat mot bottenlagen.

Nu är det på papperet två jämna lag som möts i kvartsfinalen, men forwarden är hoppfull om att Linköpingslaget ska kunna nå semifinalspel.

– Jag tror det blir 4–1 i matcher till oss, säger Andreas Nordh som har utgående kontrakt och trivs i Linköping, men som inte vet något om nästa säsong.

– Vi får prata om det efter säsongen, säger han.