– Första gången jag är först med att få skriva på. Det är ju trevligt.

Jonas Davidsson skrattar till där han sitter inne på Piraternas kansli efter att ha skrivit på kontraktet som innebär att han kommande säsong kör elitseriespeedway för Piraterna.

Det bara tre dagar efter att Piraterna fått klartecken att köra i elitserien 2019. Så några långdragna förhandlingar har det inte varit tal om.

– Det var inget svårt beslut. Jerry (Bengtsson) ringde mig, jag ringde honom och sen ringde han mig igen sen var det klart. När det väl var klart att det blir elitserien igen så hade jag inga invändningar, säger Davidsson.

Den här säsongen körde han i stort sett bara i allsvenskan och han berättar att suget för att köra i elitserien igen är större än på länge.

– Jag kände efter Diamond cup att jag slår ju fortfarande de här gubbarna. Efter det har jag gått och grubblat lite. Det läge Piraterna ser ut att kunna vara i nästa år är lite samma som vi var i 2011. Då hade vi inte det namnkunnigaste laget och man kände ansvaret att ta poäng. Så det har pirrat lite i kroppen de senaste dagarna och man vill att det ska dra igång nu. Så har det inte alltid varit veckorna efter att säsongen tagit slut.

Ett namn är klart och Piraternas lagledare Fredrik Staaf behöver inte tänka en sekund innan han ger namnet på den förare som nu står högst upp på önskelistan.

– Det finns ju två stycken som är prio innan det är aktuellt att göra klart med några andra. Det är Jonas och Daniel Davidsson. Det finns inte i vår värld att Piraterna skulle köra i elitserien utan dem. Jag hade ju gärna sett att jag och Jerry hade presenterats ihop med dem som ett paket. Så jag hoppas vi får med oss Daniel så fort som möjligt. Sen förstår jag att både Jonas och Daniel är eftertraktade av andra klubbar med de formidabla snitt de har, säger Staaf.