– Det är ett team i styrelsen. Vi ska bli ett vi, säger 45-åringen om sitt nya uppdrag.

På måndagen höll Piraterna årsmöte på Dunteberget. Med 49 medlemmar på plats. Detta efter det turbulenta året 2017 där speedwaylaget åkte ur elitserien och där klubben drog på sig massor av skulder, vilka löstes genom försäljningen av speedwayarenans byggnader till kommunen.

Piraterna gav ingen uppgift om det ekonomiska utfallet 2017, och i bolaget ges siffrorna först till halvårsskiftet i år.

Artikelbild

| ORDFÖRANDE. Jimmy Andersson har tillhört marknadsgruppen i fem år. Nu är han nyvald ordförande för Piraterna speedway.

– Men styrelsen gavs ansvarsfrihet av revisorerna, säger Jimmy Andersson.

Din bild av 2017?

– En kombination av att satsningen på laget inte lyckades och då kom inte publiken, vilket minskade intäkterna. Men nu vänder vi blad och ser framåt. Nu är föreningen skuldfri, säger nye ordföranden som efterträder Roger Månsson.

Övriga styrelsemedlemmar blir nu Sandra Woss, Alf Jansson, Ulf Gunnarsson, Jimmy Bengtsson och de två nyinvalda Thomas Samuelsson och Johan Sjöhagra.

Det viktiga pensionärsgängets engagemang kommer att finnas kvar, även om Dunteberget nu blir en kommunal anläggning.

Vad blir hyran för er på Duntis?

– Vi väntar på ett avtalsförslag, men jag antar att det blir som för övriga idrotten i stan ungefär.

Jimmy Andersson jobbar till yrket som lärare i entreprenörsskap på Carlsund. Planen för Piraterna är nu ett återtåg mot elitserien 2019. Med ett billigare lag, men ett väldigt intressant lag enligt ordföranden.

– Det finns ett stort intresse för speedway och jag hoppas att publiken fortsätter komma. Jag tror att det blir fantastiskt bra speedway med laget som vi har. Det skulle hålla i elitserien, säger han.

Piraterna samlar laget för Motalaborna på Team Sportia den 10 mars. Allsvenskan startar sedan i mitten av maj.