I motsats till stereotypen så är vädret vackert i Borås under tisdagen. Kombinerat med den fina, natursköna, banan på Borås Golfklubb så är de miljömässiga förutsättningarna utmärkta för deltagarna på handigolf-SM på SM-veckan i staden.

En av de som går riktigt bra under första dagens tävlande är Idrefjällens 16-åriga talang Rasmus Lia.

Hans väg till livet som golfare har varit brokig.

Artikelbild

| Med siktet på Åtvid. Rasmus Lia låg sjua efter första dagen. Idrefjällens talang kommer från och med i höst att satsa på golfen i Åtvidaberg.

Rasmus Lia var 12 år och en lovande längdskidåkare när olyckan var framme. Längdskidåkningskarriären fick ett abrupt och tragiskt slut.

– Jag tävlade i det till kraschen inträffade. Då gick det inte något mer. Men då var det bara att byta och satsa allt på golf, säger Rasmus, som i rapp fart tar sig mellan hålen på sin segway.

Han hade aldrig tävlat i det tidigare. Likväl har hans satsning på golfen har varit framgångsrik. I höst kommer den dessutom ta ännu mer fart då han är antagen till golfgymnasiet i Åtvidaberg.

– Det kändes väldigt bra. Det är ett härligt gymnasium och det ska bli roligt att börja där, säger den framtida östgöten.

Artikelbild

| Stefan Nygren växlar några ord med sin bollpartner efter att en fjärdel av tävlingen är lagd till handlingarna.

Förutom att kunna satsa helhjärtat på golfen så innebär också flytten bättre möjligheter för utveckling - året runt.

– Jag har ju inte varit van med det tidigare då min säsong varit kort på bara sex månader. Så jag vill förbättra mig så mycket det går.

– Det är full satsning.

Rasmus Lias målmedvetenhet är något som säkerligen gör Stefan Nygren glad. Golfaren från Linköping, tävlandes för Norrköping Söderköping, är ansvarig för handigolfspelarna i regionen. Om man bortser från Rasmus är de tre östgötar på plats under SM-veckan.

– Vi vill få en lite större grupp så vi kan träna bättre, säger Stefan Nygren innan han blickar ner på sitt scorecard.

– Nej, det här var inget roligt att läsa. Fy fan...

Enligt egen utsago är Nygren efter nio hål med största sannolikhet sist av alla i SM-klassen. Det visar sig senare att han också officiellt ligger sist efter hela den första dagens spel.

– Jag vill ju åtminstone ha någon kille efter mig så det är väl det som är målet med resten av tävlingen.

Även om han är född i Borås så är det här första gången som han får spela på "hemmabanan"

– Den här banan borde ju passa mig. Men...nej..idag funkar det inte, säger han eftertänksamt.

Men du har kul ändå?

– Det är jätteskoj.