– Vi vill ge tillbaka någonting till Motala. Vid sidan av Maif är vi de bästa, säger Motala futsalklubbs grundare, spelare och ordförande Mille Hamasaid.

Mille Hamasaid har en bred bakgrund som fotbollsspelare. Han har spelat i Dalarna och Gällivare och även varit i Kurdistan och tränat med lag.

I Motala har Hamasaid spelat vanlig fotboll med såväl Boren, LSW som IFK Motala där han i år spelar i division 4.

I futsal var Hamasaid med i begynnelsen av Dribbla United, men är inte med där längre. I vintras bildade han en filial till Norrköpings FK, kallat NFK Motala som bland annat vann den stora Södracupen i Mjölby.

Nu går Mille Hamasaid vidare genom att skapa sin helt egna förening, Motala FK. Med sig från start har han 12-13 spelare. Några är från Borlänge, men huvuddelen är Motalagrabbar.

I truppen märks Isko Krasniqi, Adnan Zekic, Gzim Krueziu, Eden Iradukunda och Davor Jelic.

I höst blir det träningsstart i Team sportia-hallen, sedan spel i östgötatvåan regional och även cuper, inte bara i länet och nära utan även längre bort.

Det blir alltså seriederbyn mot Dribbla United som också spela i den nya division 2-serien.

– Vi vill göra det här för att vi vill det i hjärtat, inte för att göra reklam. Alla är välkomna till oss att träna, sedan kommer vi ha en tränare som tar ut laget. Men vi har band mellan oss där alla pratar med alla. Vi har en passion, säger Mille Hamasaid när han morgonen efter att ha sett Champions league-finalen berättar om sin skapelse i lägenheten på Ekön.

På sikt vill Motala FK även ha damlag och ungdomslag, men det blir ett herrlag till att börja med. Bara futsal också till en början.