– Vi får se. Självklart vill jag tävla vidare. Jag tycker fortfarande att det är riktigt roligt, men det är många bitar som måste falla på plats för att få ihop en hel säsong.

Johan Kristoffersson vann årets STCC-mästerskap efter finalen på Mantorp park. Han avgjorde i det andra heatet för dagen när den avgörande duellen med Robert Dahlgren uteblev efter att Dahlgren fått fel på sin växellåda och tvingats bryta.

Kristoffersson:

Artikelbild

| Viktor Andersson kvalade snabbast av alla i Formula STCC Nordic men tappade till två fjärdeplatser i heaten.

– Självklart hade det varit kul om vi fått tävla om det hela vägen till mållinjen, men såna saker händer i motorsport och det gav mig en lättare resa mot titeln. Jag hann till och med njuta ordentligt att att köra bilen idag.

Han avslutade presskonferensen efter tävlingen med att säga:

– Det viktigaste tycker jag var att serien avgjordes på banan, här och nu, och inte bakom nåt skrivbord nånstans framöver.

Det han syftade på var givetvis det uppmärksammade bråket om PWR Racings ljuddämpare från en tidigare tävling i somras, där det fortfarande inte är avgjort om teamet ska diskas eller inte.

Hur som helst kommer beslutet från Bilsportförbundets juridiska kommitté inte ha någon betydelse för Johan Kristoffersson. Han blir mästare oavsett utgången av den överklagan som lämnats in.

Mattias Andersson är dock direkt inblandad i det ärendet. Han var först tvåa, sen vinnare och sen tvåa igen i det uppmärksammade heatet där Mikaela Åhlin Kottulinsky blev den första kvinnan att korsa mållinjen som segrare i ett STCC-heat.

– Vi får se vad som händer med den här frågan. Jag tycker som alla andra att det som hänt är trist, men regler är till för att följas och det anser vi inte att PWR Racing gjort.

Hur som helst blev det till slut en pallpats för Andersson i säsongens sista heat, när han avslutade mästerskapet med en tredjeplats.

Det betyder, som läget är nu, att han blir åtta i mästerskapet.

– Inte alls vad jag hade siktat på. Min målsättning var att ta medalj, men en för dålig start på säsongen grusade det. Däremot är jag nöjd med att vi lyckats ta Hondas första, och kanske andra, seger i mästerskapet och att jag varit på pallen tre gånger i år. Men de dåliga tävlingar vi haft gav för lite poäng, därför slåss vi inte om medaljer totalt.

Förhoppningen är som sagt att fortsätta satsningen på STCC även nästa år, helst då med Honda.

– Jag hoppas och tror att de är nöjda med samarbetet, men än är inga beslut tagna. Jag hade tre viktiga sponsorer här på Mantorp i helgen och självklart är det då skönt att avsluta med en pallplats.

Mattias son Viktor har i år kört Formula STCC Nordic och kvalade snabbast i helgen på Mantorp. Det gav honom dubbla pole positions i heaten, men där tappade han till två fjärdeplatser. Han räknar med att köra samma bil även nästa säsong.