– Jag var en poängspelare tidigare, men det har jag inte hittat i SSL. Jag är löpstark och energifylld och har min fart, säger han.

Det går att värva in färdiga spelare, som går in direkt och levererar. Det kan kosta pengar, men ibland är det en nödvändighet för alla elitlag som siktar på den absoluta toppen.

Men det gäller också att hålla den långa vägen till en plats i A-laget öppen. De satsningarna kostar också pengar för föreningen, men på ett annat sätt.

Artikelbild

| Adam Zetterström tycker själv att han gör sin bästa säsong i SSL. Men ändå tycker 22-åringen att han kan bättre. "Det går alltid att ta nästa steg och i laget jobbar vi hela tiden på att bli bättre", säger Linköpingsforwarden.

Oskar Hovlund och Oskar Seth är två spelare som gått via ungdomslag och farmarlag och sedan genom det blivit SSL-spelare i Linköpings tröja.

Adam Zetterström har gått samma väg. I år har han spelat samtliga 25 matcher och gjort 13+6 poäng. Fem år har det tagit att nå den här nivån sedan han för fem år sedan flyttade från Malmköping för att börja på innebandygymnasiet Niu på Fria läroverken i Linköping.

– Jag flyttade hit för att få spela SSL så jag har alltid varit målmedveten, säger Adam.

Hur det varit svackor längs vägen?

– Ja, första året var jag sugen på att flytta hem. Ibland har det gått trögt i innebandyn och då har jag funderat på om det inte varit bättre att satsa på ett yrke. Men så kommer det medgångar och det blir positivt, då vill man satsa mer på innebandy. Jag har inte haft så många motgångar.

Det handlar om att utvecklas steg för steg och ha tålamod, både för Adam Zetterström och Libk som lag.

– Ja, oavsett vad det är för matcher vi spelar, om vi så slår ett topplag eller förlorar mot ett bottenlag så vill vi jobba vidare och ta nästa steg, säger Adam.

Libk är storfavorit inför onsdagens hemmamatch mot Örebro. Libk är fyra med 46 poäng och Örebro ligger på nedflyttningsplats med 14 poäng.

Libks landslagsspelare Simon Palmén får möta laget han lämnade i fjol.

– Det är en bra känsla för oss. Att Örebro spelar för sitt liv gör det lättare för oss att motivera oss, säger Palmén.

– Det är en inställningsfråga. Vi måste vara påslagna och ha tålamod, säger Libktränaren Johan Astbrant inför matchen.

Libk saknar både skadade Anton Karlsson och sjuke Martin Karlsson. Även Jesper Alm och Markus Lindström står över.

Tillbaka är Felix Lanver efter sin utbildningsresa till Afrika.

Linköping har också skrivit in Henrik "Bea" Qvist som tredjemålvakt om det skulle hända något med de andra två målvakterna. Men det är bara en säkerhetsåtgärd.

Libk vann senast borta mot Helsingborg med 8–2.