"Blir bara en frustration till slut"

RP har fortsatta jätteproblem i den allsvenska handbollen. "Man ska vara glad om vissa kan slå passningar till varandra ungefär", suckade Magnus Oscarsson Söder.

RP hade en blytung eftermiddag mot betydligt starkare HK Aranäs. Det var klasskillnad från början.

RP hade en blytung eftermiddag mot betydligt starkare HK Aranäs. Det var klasskillnad från början.

Foto: Claes Nilsson/arkiv

Handboll2019-10-06 19:34

Inför säsongen hade RP en stor spelaromsättning – med fokus på "spelare ut". 

När tre niometersspelare (Erik Kaliff, Robin Johansson och Ludwig Isegren) dessutom är på skadelistan innebär det problem. Stora problem.

– Många spelare måste dra lass som de absolut inte ska behöva göra. Jag tycker synd om grabbarna, alla är inte införstådda i spelen, och det blir bara en frustration till slut, sa RP-tränaren Oscarsson Söder.

Orden kom efter 22–36 i den tuffa bortamatchen mot Aranäs. Fjärde förlusten på lika många försök.

– Många gjorde sitt bästa och försökte. I första halvlek gjorde vi många saker riktigt bra och det får vi ändå försöka ta med oss.

12–15 i halvtid var inte på något sätt dåligt – men sedan raserades allt. Med 21 insläppta mål i den andra halvleken och bara tio gjorda framåt.

– Starten efter paus var tuff och när Näsman (David, niometersspelare) fick rött kort orkade vi inte stå emot och började ta dumma beslut. Men med så många nyckelspelare borta går det bara inte. Det går inte att spela på den här nivån med spelare som knappt spelat ihop.

Två som trots siffrorna ändå fick beröm var målvaktsparet Rasmus Claar och Emil Björklund.

– Rasmus inledde matchen och tog vad han skulle och lite till. Sedan fick Aranäs helt fria kantlägen, straffar och kontringar vilket gjorde det nästan omöjligt. Emil fick komma in med 20 minuter kvar och var bra han också. De ger oss chansen att vinna matcher, om vi bara sätter försvarsspelet, avslutade Oscarsson Söder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!