"Jätteskönt med den här starten"

Tretton minuter spelade – och så hade RP-damerna avgjort premiären. "Jätteskönt att få den här starten", sa Mika Thorsson.

Mika Thorsson var en av dem som såg till att RP fick en stark start på division 1-handbollen.

Mika Thorsson var en av dem som såg till att RP fick en stark start på division 1-handbollen.

Foto: Per Bergsten

Handboll2019-09-28 15:29

Det brukar sägas att allt kan hända i en premiär, men i Sporthallen var det inget snack. Nykomlingen Önnerediterna stod för det så kallade motståndet och fick ett bryskt välkomnande till division 1. RP fixade bästa möjliga start, det blev 29–22 (16–8) och det kunde ha varit betydligt mer.

– Egentligen första matchen i höst som vi spelade med full trupp. Alltid speciellt med premiärnerver när du vet inte riktigt vad du står. Det är ny säsong, vi har flera nya spelare och ny tränare. Så jätteskönt och viktigt att få den här starten, sa Mika Thorsson.

Försvarsspecialisten – jo, det är välbekante Pierre som är pappa – var effektiv även åt andra hållet och svarade för sex fullträffar. 26-åringen är inne på sjunde säsongen i RP-tröja nummer 20 och tillhör veteranerna i ett lag som rätt mycket påminner om det som spelade i fjol.

Då var det en svag start som innebar att det blev en tuff resa med risk för kval.

– Betydligt bättre att börja så här, sa Thorsson.

Lika kul med handbollen nu som när du kom till Linköping 2013?

– Absolut. Annars hade jag inte hållit på.

Egentligen var det bara match fram till 5–3. Sedan gjorde RP fem raka mål till 10–3 och då hade inte matchklockan hunnit längre än till tretton minuter. Efter paus kunde hemmalaget slå av på farten och byta runt på alla spelare.

– Det känns lovande, men svårt att säga var vi står jämfört med förra året. Allt kan hända, sa Mika Thorsson.

Bästa målskyttar: Jonna Libom 7, Thorsson 6, Olivia Thörnholm 5, Alice Hägg 5.

Jonna Libom.
Jonna Libom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!