Krislag väntar för RP: "Är under press"

Två raka segrar har lyft RP i den allsvenska tabellen. "Vi har fått jobba med samma grupp en tid och har blivit tryggare", säger tränaren Magnus Oscarsson Söder.

RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder har fått ordning på sitt lag efter den tunga starten.

RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder har fått ordning på sitt lag efter den tunga starten.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-10-29 14:00

Efter fyra raka förluster i inledningen på säsongen var läget prekärt för ett skadedrabbat RP, men skrällsegern mot Hammarby i omgång fem följdes upp med en stabil vinst mot Boden för en dryg vecka sedan. 

– Segern mot Hammarby var oväntad, men otroligt skön för både laget och för mig. Jag har ju en historik med Hammarby och det var helt magiskt att slå dom, säger Magnus Oscarsson Söder.

Förklaringen till att det förlustraden brutits är enligt RP-tränaren att samma spelare fått jobba i lugn och ro.

– Vi hade en stor ruljans i laget i inledningen och det störde oss mycket. Vi fick skifta om en massa, spelare fick byta plats och spela på ovana positioner. Det var lite kaos. Nu har vi fått jobba med samma grupp en tid, det gör att helheten blir bättre och alla blir tryggare. Vi har fått ut mer av varje individ, säger Magnus Oscarsson Söder.

Fortfarande är frånvaroläget tufft, Mattias Bälter, Ludwig Isegren, Erik Kaliff och Jesper Flink saknas av olika anledningar. Samtliga blir borta en längre tid och nya spelare från ungdomslaget har fått chansen att träna med och spela in sig i a-truppen.

På onsdagskvällen väntar hemmamöte med Karlskrona, ett lag som inför säsongen tippades i toppen men som haft en jobbig inledning med bara två inspelade poäng på sex matcher.

– De har inte presterat hittills och är satta under press. De känner nog att de ska slå oss, men vi ska göra allt för att stå emot, säger Magnus Oscarsson Söder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!