Kvalförlust och fortsatt spel i division 1 för RP

Karaktär och en vilja att fajtas räckte inte den här gången. RP föll i kvalet mot IFK Ystad och spelar vidare i division 1. "Vi har ändå visat att vi har närmat oss", säger tränaren Michael Malmberg.

Gabriel Lundkvist applåderar mot RP-publiken efter förlusten mot Karlskrona.

Gabriel Lundkvist applåderar mot RP-publiken efter förlusten mot Karlskrona.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2024-04-14 20:00

Favorittippade IFK Ystad vann match två i det allsvenska kvalet med 35–27 och hänger kvar. Drygt 800 personer i Ystad arena jublade högljutt efter slutsignalen. 

RP? Deppigt såklart, men ändå med en vetskap om att säsongen i stort är mer än godkänd.

– Det är nivåskillnad när man möter allsvenska lag men vi har tagit kliv och kommit närmare. Det behöver vi göra om vi ska ta nästa steg, säger Michael Malmberg.

Laget hade ett internt mål att bli topp tre i division 1 södra – det lyckades nästan. Men chans på allsvenskt spel blev det trots allt eftersom farmarlaget S-hof inte fick kvala.

RP var steget efter redan i första matchen hemma mot IFK Ystad och var i ärlighetens namn inte nära att vinna söndagens bortamöte heller. Det var som minst två bollars underläge i den andra halvleken, men lite för många tekniska fel och individuella misstag kostade för mycket.

– Dom är skickliga och straffade oss hårt. Den största skillnaden var deras mittsexa Axel Eriksson. Han slet sönder oss, sa Michael Malmberg.

Tränaren har kontrakt även över nästa säsong. Han säger till Corren:

– Vi får se vad som händer framöver. Det är några pusselbitar som ska falla på plats.

Spelartruppen?

– Vi kommer att tappa några. Föreningen har ett hårt jobb att göra nu.

Gabriel Lundkvist gjorde sex mål och var bäst i RP på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!