Mantorp blev utspelat mot Tumba

Mantorps IF blev totalt utspelade hemma mot IFK Tumba, och föll med klara 23-38.

Mantorp var helt vilsna i försvarsspelet.

Mantorp var helt vilsna i försvarsspelet.

Foto: Rebecca Candevi/arkiv

Handboll2019-10-05 18:40

Mantorp skulle göra nyrenoverade Klämmestorpshallen till sin hemmaborg – men det höll bara i premiären. Under lördagen hade inte hemmalaget något att sätta emot gästande Tumba och hemmatränaren Jesper Hallberg var allt annat än nöjd efter matchen.  

– Det gick inte alls idag, inställningen var alldeles för dålig. Vi har en dålig träningsvecka bakom oss med studenter som behövt plugga och sjukdomar, det syntes verkligen i spelet. Det spelade ingen roll vad vi försökte med, det gick inte få stopp på Tumba, de tryckte sönder oss.

Hemmalaget hamnade tidigt i brygga och efter bara åtta minuter låg man under med 1-6. Det var nog många i publiken som hoppades att Mantorp skulle vakna till när publikfavoriten Jakob Nilsson bombade in 4-8 i krysset, det blev dock inte bättre utan bortalaget fortsatte istället att dominera.

Bäste målskytt i hemmalaget blev egna produkten Gabriel Enquist som var stekhet under den första halvleken där han svarade för fem mål.

– Han gjorde det bra som satte fem bollar i första men jag måste berömma deras målvakter också, de gjorde en riktigt bra match och såg till att vi inte gjorde fler mål, konstaterade Hallberg.

Uppförsbacken i paus var hela tio bollar och i andra halvlek tilläts bortalaget att gå ifrån ytterligare. I takt med de insläppta målen såg Mantorp mer och mer uppgivet ut.  

– Vi saknade tre viktiga spelare idag. Målvakten Toni Tolic ringde sig sjuk på morgonen samtidigt som Erik Nyberg och Robin Hartwig saknades av olika anledningar. Det är bara att glömma den här matchen och ta nya tag, suckade en uppgiven Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!