Ny jobbig förlust för sargat RP

Ett skadeskjutet RP räckte inte till när obesegrade Rimbo HK gästade sporthallen.

Foto: Ulf Stråhle

Handboll2019-09-28 19:28

–  Ett antal dumma beslut i första halvlek blir kostsamma, vi borde haft ledningen med några fler bollar, analyserade hemmatränaren Magnus Oscarsson Söder efter tredje raka förlusten (32–35) i serieinledningen.

Efter en svag start tog sig hemmalaget in i matchen genom ett lysande försvarsspel och en briljant Emil Björklund i målet. När RP gått upp till 9– 7 valde Rimbo att plocka ut sin målvakt i anfall och spela sju mot sex vilket direkt ledde till att RP fick problem i försvaret. Samtidigt som man missade friläge efter friläge gjorde att man gick till pausvila i underläge med 15– 18.
– Vi har inte tränat så mycket på att spela sex mot sju, Rimbo har inte spelat så tidigare den här säsongen, sa en överraskad Rasmus Samuelsson, dagens bäste målskytt i RP.


Hemmatränaren Oscarsson Söder försökte under hela matchen ställa om försvaret för att få stopp på Rimbos långa anfall men utan att lyckas.
–  Jag tycker vi försöker spela vårt spel med högt tempo, de spelar på få spelare så vi ville få dem att springa mycket och tvinga fram byten på deras spelare.

Bortalaget visade sin rutin i andra halvlek och bjöd inte RP på någonting. När Rimbo gjorde 25-32 med tio minuter kvar att spela gick luften ur hemmaspelarna.
–  Det rinner iväg lite i andra men vi kämpar på och det får vi ta med oss, fortsatte Samuelsson.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

 Det är inget vidare, tre långtidsskador och Ludwig Isegren gick av med hjärnskakning senast, vi hoppas att han snart är tillbaka men det är svårt att veta med en hjärnskakning, avslutade Oscarsson Söder.

Bästa målskyttar RP Linköping, Rasmus Samuelsson 7, David Näsman, Erik Kaliff, Hugo Kindefors 5.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!