Nya hallen ska lyfta Mantorp i ettan

Nya hallen står klar – och Mantorp ska bli svårslaget även där. "Det ska vara jobbigt att komma hit", säger Jesper Hallberg, tränaren.

Jesper Hallberg.

Jesper Hallberg.

Foto: Jens Bollius

Handboll2019-09-27 09:00

På lördag är det seriepremiär i division 1-handbollen och för Mantorp väntar hemmamöte med GP i nya Klämman arena, som byggts vägg i vägg med den gamla hallen. Där var det inte lätt för några bortalag att vinna och tanken är att det ska bli likadant nu.

Jesper Hallberg säger:

– Det är vår borg och det ska vi visa. Målet är att vinna alla hemmamatcher. Trots att det är en ny och fin hall med stora möjligheter ska det vara fortsatt jobbigt att komma hit som motståndare. Förhoppningen är också att vi ska locka mer publik när man kan se överallt. Nu är det inte längre några pelare i vägen.

Mantorp hade en av olika anledningar svajig säsong i fjol och hamnade till slut i mitten av tabellen. Målet nu? Att bli bättre.

– Vi har inte pratat så mycket om målsättning än, men grundtanken är att göra ett bättre resultat. Det borde vi kunna klara, säger Hallberg.

Läget i laget?

– Bra. Det har sett bättre och bättre ut under försäsongen och genrepet (seger mot Country) gav en del bra besked.

Ivar Pålsson pluggar utomlands och återkommer efter nyår, men där är tanken att nye Herman Holmberg från Alingsås ska fylla luckan. Frågan är dock om inte rutinerade Niklas Johansson, som gör comeback efter ett års uppehåll, blir det allra viktigaste nyförvärvet.

– Det blir ett riktigt lyft för oss, säger tränaren.

Erik Nyberg har bekymmer med en axel och kan inte gå för fullt, men spelar i väntan på operation. Däremot kommer inte Oskar Kjellander att finnas med i vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om