RP fick inte igång spelet "Har flera nivåer"

RP hängde med bra till början av andra halvlek. Sen ryckte Kroppskultur och vann klart.

RP:s viktiga spelare Nathalie Barhanko skadade sig i ena knäet när RP förlorade med 18-26 mot Kroppskultur. Det är oklart hur länge hon blir borta.

RP:s viktiga spelare Nathalie Barhanko skadade sig i ena knäet när RP förlorade med 18-26 mot Kroppskultur. Det är oklart hur länge hon blir borta.

Foto: Peter Calen/arkiv

Handboll2019-11-24 15:34

Efter 60 minuter stod det 18-26 på tavlan.

– Inte så mycket att säga om. Vi kom inte alls upp i nivå idag, sa tränaren Ludvig Carlsén. Vi lyckades inte lösa deras högernia som är riktigt bra, därför fick vi inte stopp på deras skytte.Och framåt bränner vi själva lite för många lägen.

Första halvlek var annars bra. RP tog ledningen med 4-2, tappade till 4-6 men höll sen jämna steg och i paus var det bara två bollar ner, 10-12.

– Stundtals gör vi riktigt bra perioder. Problemet är att vi inte lyckas hålla den nivån hela matcherna och att vår lägstanivå blir för låg. När vi spelar som bäst är vi riktigt bra, tyvärr sjunker vi lika lågt när vi inte får till det.

RP-tränaren suckade och sa:

– Jag vill absolut inte låta för negativ, för det finns verkligen mycket att bygga på i det här laget. Men när vi inte riktigt får det att stämma så blir vi ganska sårbara.

Gästerna Kroppskultur kunde sen rycka ifrån tidigt i den andra halvleken genom att gå från 13-11 till 16-11 på några minuter.

– Det är en sån period när vi sjunker ner för mycket och då blir vi straffade. Kanske skulle vi ha startat med att punkta deras bästa spelare direkt i andra halvlek, men det är ju lätt att vara efterklok när man vet resultatet.

Under andra halvlek linkade också viktiga spelmotorn Nathalie Barhanko av planen men tydliga smärtor i ena knäet.

– För tidigt att säga hur det gick, men vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt.

Bästa målskyttar RP: Jonna Libom 8, Olivia Thörnholm 5, Alice Hägg 5. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!