RP förlorade, "svårt med matchtempo"

RP spelade upp sig i andra halvlek. Men det gav ingen poäng för Linköpingstjejerna i lördagens bortamatch i division 1 södra.

Mika Thorsson, till vänster på den här arkivbilden från förra säsongen, gjorde sju mål, men RP förlorade med uddamålet på bortaplan mot IFK Örebro.

Handboll2019-10-26 20:47

IFK Örebro vann med knappa 19-18 (13-9) i idrottshuset, ett IFK som toppar tabellen medan RP Linköping ligger näst sist med bara en seger.

– Det är matchtempot vi saknar, är ju bara tredje matchen än, säger nye RP-tränaren Ludvig Carlsén.

RP skapade lägen och hittade lägen, men fick inte in bollen. I första halvlek var det svårt att komma upp i nivå, men det blev bättre efter paus. Hanna Lindholm var bra i målet i andra halvlek och plus till Mika Thorsson för spelet både framåt och bakåt.

RP:s mål: Mika Thorsson 7, Nathalie Barhanko 5, Olivia Thörnholm 3, Jonna Libom 1, Anna Malmström 1, Andrea Gannsjö 1. IFK Örebros bästa: Julia Lundin 4, Amanda Olofsson 4. Publik: 75.

Karta: Idrottshuset