RP tappade: "Känns som en förlust"

14–3 efter 18 minuter, men sen. . .ja, vad hände sen? "Det känns som en förlust", sa Jonna Libom.

Jonna Libom var bra i RP.

Jonna Libom var bra i RP.

Foto: Per Bergsten

Handboll2019-11-10 15:20

RP-spelaren suckade efter 25–25 (16–10) i hemmamötet med Kristianstad.

Det hade på förhand känts som ett helt okej resultat mot tabelltrean, nu var det ett helt annat känsloläge i Sporthallen. RP inledde nämligen alldeles utmärkt, skaffade sig snabbt ledning med 7–0 och var som mest uppe i 14–3 (!) efter en dryg halv halvlek.

Men vändningen kom, Kristianstad närmade sig och kom till slut ikapp. Kvitterat med bara 33 sekunder kvar att spela och mer än så blev det inte.

– Klart att det är en stor besvikelse med tanke på vår ledning. I första halvlek gjorde vi det riktigt bra, men sedan fick vi inte stopp på deras anfall, sa Jonna Libom.

Gick det för lätt i början?

– Nja, jag tror inte att det berodde på det. Däremot blev vi kanske stressade och nervösa när de kom närmare. Det blev lite för mycket slarv i andra halvlek.

Gästerna tackade för inbjudan tillbaka in i matchen och blev också betydligt effektivare efter den usla starten. Det var ändå sex måls hemmaledning i paus, som blev 16–15, som blev 21–17, som blev 22–21. . . och när Jonna Libom satte sitt åttonde mål för dagen till 25–22 trodde vi att det var avgjort.

Igen.

Det var det inte.

Den här gången heller.

Efter två raka förluster hade RP behövt en seger och oavgjort kändes betydligt mer som en förlorad än en vunnen poäng.

– Kan vi spela som i första halvlek kommer vi att lyfta i tabellen. Men det gäller att nivån i 60 minuter. Tyvärr är det för ofta för ojämnt, sa Libom.

Bästa målskyttar i övrigt: Mika Thorsson och Olivia Thörnholm 5.

Alice Hägg och Mika Thorsson sätter stopp för ett anfall.
Alice Hägg och Mika Thorsson sätter stopp för ett anfall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!