Satte stopp för RP:s segertåg

Tre vinster på de fyra senaste – men segertåget tog stopp för RP i allsvenska handbollen. "Vi nådde inte samma nivå som på slutet", sa David Näsman.

David Näsman försöker slita sig loss från Kärraförsvaret.

David Näsman försöker slita sig loss från Kärraförsvaret.

Foto: Per Bergsten

Handboll2019-11-10 18:17

Lagkaptenen såg besviken ut efter 29–34 (14–18) i hemmamötet med Kärra. När Jesper Flink satte 8–7 i matchinledningen såg det ut att bli en jämn match med stora möjligheter för RP att vinna.

Men till slut blev det ingenting av vare sig det ena eller andra.

– Kändes som en match där vi kunde ha tagit poäng, men tyvärr stämde det inte riktigt vare sig framåt eller bakåt. Då blir det tufft. Vi nådde inte samma nivå som vi haft på slutet, sa David Näsman.

26 år ung tillhör han en av veteranerna i det unga laget och är en av dem som är kvar när många tunga namn av olika anledningar försvunnit under de senaste åren. Mot Kärra svarade lagkaptenen för sju mål och fick välförtjänt pris som matchens lirare, men kunde inte få stopp på raset tidigt efter paus med missade lägen och borttappade bollar.

Som mest var det nio måls differens, men med utplockad målvakt och dubbel punktmarkering kom RP närmare, men aldrig riktigt nära.

– Vi var tvungna att chansa och då får man ta att det blir en och annan miss, sa Näsman.

Med nio matcher spelade återfinns Linköpingslaget på undre halvan, just nu på kvalplats.

– Med tanke på förutsättningarna har vi ändå startat okej. Bättre än vad många hade trott, kan jag tänka mig. Det är en spännande upplaga med unga och hungriga killar som verkligen tar för sig, sa David Näsman.

Bästa målskyttar: Näsman 7, Patrik Tosteberg, Jesper Flink, André Swahn, Hannes Karlsson, Robin Johansson och Hugo Nylund Kindefors, alla 3.

Patrik Tosteberg.
Patrik Tosteberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!