Supervändning av RP med Lundqvist i spetsen

Länge såg det ut att bli förlust för RP efter en svag start. Men i andra halvlek hittade laget en ny växel och supervändningen mot Torslanda var ett faktum.

Sju mål av Gabriel Lundqvist, där flera kom i rätt läge av matchen, var en av anledningar till RP:s sköna seger.

Handboll2019-11-03 18:44

–Det är sådana här matcher som är roligast att vinna, säger RP:s niometersspelare Gabriel Lundqvist efter 37–33-segern och ler stort.

Det var dock en svag inledning av RP och som mest hade hemmalaget ett sexmålsunderläge. RP hade svårt att hitta rätt och Torslanda fick ett bra grepp om matchen. Men som en blixt från ovan kom Gabriel Lundqvist igång med sitt målskytte och satte fyra psykologiskt viktiga mål i slutet av första halvlek.

–Jag kom in i något flow där och det var bara att fortsätta. Jag fick spela mycket i dag med så det är roligt att få förtroendet, säger han glatt.

RP gick därmed ut i halvtidsvilan med "bara" ett 16–19-underläge. Torslanda började också starkt på nytt i andra halvlek och hade ledningen med två-tre bollar. Men i mitten av perioden gick Linköpingslaget ihop som lag och började kämpa extra mycket för varandra. Arvid Kindstrand kasta sig efter bollen på planen i en kamp om bollen, och vann duellen, vilket var startskottet på vändningen. Helt plötsligt hade de gått upp i ledning med 28–27. Målgörare var ingen mindre än Lundqvist på nytt.

– Det är roligt när det blir så betydande att man bidrar med mycket energi. Man känner att det var värt mödan och vi hade kommit dit vi ville i matchen, säger Lundqvist.

Vad var det som gjorde att ni lyckades vända?

– Vi visar en bra lagmoral. Även fast vi ligger under med sex bollar ett tag så viker vi oss inte utan krigar på. Vi knyter näven.

Främsta målskyttar för RP var: Gabriel Lundqvist 7, David Näsman 7, Hugo Kindfors 4, Robin Johansson 4.