"Tredje gubben som får en riktigt ful smäll"

I onsdagsmatchen mot Karlskrona blev RP:s Rasmus Samuelsson neddragen vid ett skottläge och utgick skadad. Inför söndagsmatchen mot Torslanda är det mycket osäkert om han kommer till spel.

Magnus Oscarsson Söder suckar över RP-skadorna.

Magnus Oscarsson Söder suckar över RP-skadorna.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-11-03 09:00

Det var i slutet av första perioden mellan RP och Karlskrona som bortalagets Armi Pärt  drog ner Rasmus Samuelsson. RP:s niometersspelare blev liggande medan Armi fick rött kort och blev uppvisad på läktaren. Inför mötet med Torslanda på söndag är det oklart om Samuelsson kommer till spel då han fortfarande har smärtor i axeln efter händelsen.  

– Vi har inte fått något besked än om hur det är men han har inte blivit bättre i axeln. Han kan inte träna och är väldigt tveksam till spel, säger RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder och suckar. 

– Jag börjar bli lite trött på att få skador på spelare. Framför allt att få skador på grund av fula smällar. Det är en sak om det är belastningsskador eller ren otur. Men nu är det tredje gubben som får en riktigt ful smäll och blir skadad. Det är irriterande. 

Är det en fördel eller nackdel att det kommer en match så tätt? 

– Det känns som en fördel och det är skönt att få spela igen. Vi är inte helt nöjda efter onsdagsmatchen. Men det är klart att rent fysiskt kanske det kan vara en fördel med längre vila. Några återhämtar sig snabbare än andra och med småskador kan det gynnas om det är en vecka till nästa match. Men vi tränar för att spela match och jag tror inte spelarna har något emot att vi har täta matcher. 

Vad vet ni om Torslanda? 

– De har värvat en hel del spelare och har flera nya niometersspelare. Det är ett bra lag och har gått bra i serien också. De är kontringsstarka med bra kanter. Det blir en nyckel för oss att undvika att åka på kontringar och spel ett disciplinerat anfallsspel. Men med ett uppställt försvarsspel ska de vara hanterbara. Men de är definitivt ett bra lag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!