Först missade RP direktuppflyttning till allsvenskan på grund av sämre målskillnad. I kvalet mot Vinslöv blev det sedan samma visa. Tre bollar över två matcher var vad som höll kvar RP i division 1 även den här säsongen.

– Det där har vi lagt bakom oss nu. Vi tar med oss erfarenheten och är stolt över det vi har gjort men nu siktar vi framåt, säger Ulf Andersson, ena halvan av RP:s tränarduo.

Visst har man tappat viktiga namn som lagkaptenen Daniel Blomquist men kärntruppen är ändå intakt. Lägg därtill att man fått in intressanta spelare som Martin Karlsson, norsk mästare med sitt förra lag Elverum, och Benjamin Jakobsson, Norrköpingsfostrad med erfarenhet från Redbergslid i elitserien.

– Karlsson kommer att betyda mycket i försvaret och kommer att vara en ledare. De som är kvar sedan tidigare är ett år starkare och visare. Ett år bättre från exempelvis ha drillats i kvalspel. Förhoppningsvis kommer de att dra med sig de yngre spelarna som vi har plockat upp i truppen och inspirera dem till bra spel.

Och med det hoppas Andersson att RP kommer vara med i toppen och slåss om en allsvensk plats även den här säsongen. Han menar att de inte vill bli allt för bofasta i division 1.

– Nej, för att fortsätta utveckla handbollen är bra att inte fastna allt för många år. Truppen vi har nu är väl så bra som förra säsongen. Jag både hoppas och tror att vi kommer vara i tabellentoppen i slutet av mars nästa år.