– Nej, det ser väldigt tufft ut att hitta en lösning förrän i sommar. Jag tror inte att det blir aktuellt, säger han.

Hilda Carlén är gravid och har lagt av för säsongen. Sedan beskedet kom har allsvenska klubben jagat en ersättare utan resultat på en tunn marknad. För att kunna plocka in någon redan nu krävs att spelaren i fråga är kontraktslös eller kan betraktas som amatör – annars måste förbundet ge dispens och det är sällsynt.

– Matilda (Haglund) har gjort det jättebra, men det är klart att det är tufft om hon skulle bli skadad, säger Jensen, som för att täcka upp har kallat upp helt oprövade talangen Clara Ekstrand från F19-laget.

LÄS MER:Hon flyttas upp för att täcka upp i LFC

LFC, som inlett betydligt sämre än väntat, nystartar allsvenskan med hemmamatch mot Djurgården 18 juni. Därefter ska ytterligare tre matcher spelas innan värvningsfönstret öppnar i mitten av juli och LFC kan ta in en ersättare till Carlén. Det betyder att den nya målvakten kan vara plats under allsvenska sommaruppehållet.

Med samling för både A- och olika U-landslag har LFC bara fem spelare kvar i träning på hemmaplan. Därför passade det bra med några dagar ledigt och Henrik Jensen – som ännu inte bestämt sig för om han ska fortsätta säsongen ut – var på plats på Sverige–Kroatien (4–0) i Göteborg i torsdags och räknar med att se Danmarks hemmamatch mot Ungern på tisdag i nästa vecka.