Temperaturen har dagtid pendlat kring tio plusgrader den senaste tiden och det har inte varit lätt att få länets isbanor i speldugligt skick. Division 1-matchen mellan Åtvidaberg och Derby skulle från början ha spelats på Kopparvallens isbana i Åtvidaberg under den gångna helgen, men där finns bara naturis för tillfället så matchen flyttades till Derbys hemmaplan Stångebro i Linköping. Men inte heller där var isen tillräckligt bra, och till slut avgjordes derbyt i Motala under fredagskvällen.

– Vi valde att ställa in så att isen skulle få vila. Nu har vi haft avstängt hela helgen och även på dagen idag (måndag), men från och med tisdag kommer vi ha öppet på dagarna också. Så länge blåsten håller sig borta klarar sig isen hyfsat bra, berättar Mattias Hård.

Derby arrangerar skridskons dag på onsdag där barn och ungdomar får testa bandy, konståkning och träffa några av LHC:s J20-spelare. Arrangemanget håller på hela dagen, och på kvällen är det skridskodisco.

– Jag har haft möte med vaktmästeriet nu på morgonen, och skridskons dag kommer bli av. Alla är välkomna till Stångebro, säger Mattias Hård.