LÄS MER: De får 44 biljetter till seriefinalen

LÄS MER: "Grinigare" inför avgörandet

LÄS MER: Betyg: Allt inför seriefinalen

– Truppen kommer nog att se i det närmaste likadan ut nästa säsong, oavsett vad som sker i den här matchen, säger Jens Larsson, en av tre i klubbens sportgrupp.

Det har säkert inte undgått någon innebandyintresserad att det spelas en stekhet match på söndag eftermiddag. Ettan Rimforsa möter tvåan Solfjäderstaden och seriesegraren efter det mötet går upp i ettan.

Det andra laget får stanna kvar i tvåan.

– Klart det skulle vara betydligt roligare att spela i ettan och vi skulle tjäna ett år i arbetet med att nå vårt mål, erkänner Jens Larsson.

Men han säger samtidigt att jobbet med nästa trupp redan nu nästan är framme vid mållinjen.

– Så gott som alla spelare har sagt att de vill stanna hos oss. Sen räknar vi med att förstärka laget med en eller ett par hemvändare. Vi vill ha så många spelare som möjligt i truppen som har sin moderklubb här, spetsat med en del klasspelare utifrån.

LÄS MER: Veteranerna ser slutet i Libk

Ett namn som nämnts är Martin Hovlund, just nu upptagen med slutspel i SSL med Linköping Innebandy, men som enligt uppgift är sugen på att varva ner och flytta hem till Motala.

– Vi får se, jag vet ingenting hur läget är där just nu, säger Jens Larsson.

På föreningens hemsida står att läsa att ”Föreningens långsiktiga sportsliga elitmål är att vi skall tillhöra näst högsta serierna på både herr och damsidan i framtiden”.

Men Jens Larsson säger att orden tidigare inte omsatts i någon konkret plan.

– Det såg jag som en ”trigger” för mig när jag klev in i sportgruppen inför den här säsongen, att ta tag i det här på riktigt och se till att det blir en satsning. Efter att vi åkte ur ettan förra säsongen var det dags att ta ett omtag och det känns som vi är på rätt väg nu.

Det första man gjorde var att engagera tränaren Emil Stille, med meriter från högre serier.

– Det har fungerat jättebra. Han är helnöjd, vi är helnöjda och han har kontrakt en säsong till. Vår förhoppning är att kunna behålla honom längre än så. En riktigt bra tränare är ryggraden när man ska inleda en satsning.

Spelartruppen är redan nu starkare än den som ramlade ur ettan.

– Det här laget hade inte åkt ur, det är jag säker på. Och som jag ser det kommer vi bli ännu starkare nästa säsong, oavsett vilken serie vi spelar i.

Han kommer givetvis själv vara på plats i Rimforsa för att följa matchen. Om han kommer in...

– Det kan bli ett problem, men jag hoppas det löser sig. Det är synd att en sån här viktig match inte kan spelas under bättre förutsättningar, i en större hall. Vi föreslog att de skulle flytta den till Linköping, men det ville de inte.