Tre offensiva krafter har lämnat LFC i sommar – och utöver Lina Hurtig, som är på väg tillbaka efter skada, ska två spelare med potential att gå in i startelvan hämtas in innan transferfönstret stänger om knappt två veckor.

Det har vi berättat om tidigare.

Men räkna inte med att någon av de nya hinner blir spelklar till allsvenska nystarten mot Vittsjö på söndag.

– Nej, det kan jag inte tänka mig. Det räknar vi inte med. Det blir minst en, kanske två, matcher med den personal som vi har nu, säger Olof Unogård.

Hur känns det?

– Jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag för att slå Vittsjö ändå.

LÄS MER:"De undrade om jag skulle bråka"

Han vill inte närmare gå in på vilka spelare som jagas, men har tidigare bekräftat att klubben framförallt har två heta spår som det jobbas med. En högklassig spelare som finns på marknaden är danska landslagsstjärnan Nadia Nadim, som är på väg bort från Manchester City. Där är det dock tveksamt om LFC har ekonomiska muskler att konkurrera.

I träningsmötet med Eskilstuna (2–1) i fredags fick Frida Maanum vikariera som forward och allt talar för att hon blir kvar där åtminstone någon eller några matcher till.

– Jag tyckte att det såg lovande ut. Jag har inte riktigt bestämt var vi ska använda henne i höst, men Frida är stark och kraftfull och kan absolut göra det bra som forward. Nu får hon också ytterligare några träningar på den positionen, säger Unogård.

LÄS MER:"Varför pratar vi om det år 2018?

Anfallare nummer två, eller nummer ett om ni så vill, Kosovare Asllani avbröt matchen senast efter en smäll på knäet, men nu kommer lugnande rapporter om nyckelspelaren.

– Möjligt att hon får ta det lite lugnt i början av veckan, men det verkar vara okej. Det ska inte vara någon fara för helgen, säger Olof Unogård.

Lina Hurtig?

– Vi hoppas och tror att hon ska vara redo för ett längre inhopp på söndag.