– Nu har vi gjort bokslut på grundserien och går vidare till nästa steg, säger tränaren Johnny Johansson.

Mantorp avslutade division 1 starkt, 32–30 (17–13) på bortaplan mot ett Eskil som slogs för att bli serietrea och nå kvalspel. Nu blev det istället Silwing/Troja som knep den sista kvalplatsen.

– Vi förlorade mot Eskil i premiären och ville ha revansch. Vi gjorde en riktigt bra match, en härlig genomkörare inför kvalet, säger Johnny Johansson.

Mantorp slutade tvåa i serien och ställs nu i den första kvalrundan mot Kungälv, som kom trea i division 1 södra. Mötet avgörs i bäst av två matcher och inleds helgen 8-9 april.

– Jag har inte jättekoll på Kungälv än, men vi har fått några filmer på dom som vi ska analysera i veckan, säger Johnny Johansson.

Skulle Mantorp klara sig vidare därifrån väntar avgörande matcher mot det allsvenska lag som hamnar på negativ kvalspel. Vilket det blir är inte klart i dagsläget eftersom allsvenskan ännu inte är färdigspelad. Det kvalet avgörs i bäst av tre matcher.

Det är en lång väg, men inte omöjligt.

Kungälv först och främst, vad har ni för chanser där?

– Svårt att säga. Jag tror att division 1 södra har fler bättre lag än i vår serie, men att topplagen är ganska jämna med oss. Det känns ovisst, säger Johnny Johansson.

Läget i laget?

– Det är bra. Inga skador och inga sjukdomar.