Säga vad man vill om LFC, men det händer saker.

Hela tiden.

Är det inte tränare som byts ut så är det cupfinaler som förloras och spelare som kritiserar domare – och spelare som av lyckliga skäl får avsluta säsongen i förtid. Hilda Carlén, 26, är gravid och gör sin sista match redan i nästa vecka.

– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är så klart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit, säger hon i ett pressmeddelande.

Det betyder att allsvenska topplaget får ge sig ut på jakt efter en ny målvakt, men Henrik Jensen säger sig inte vara orolig.

– För det första är vi jätteglada för Hildas skull. Det finns några saker i livet som är viktigare än fotboll och barn är en av dem. För det andra har vi Matilda (Haglund) som absolut är redo att gå in och spela i allsvenskan. Hon har varit här i flera år och utvecklas hela tiden.

21-åriga Haglund har spelat två allsvenska matcher för klubben tidigare, men nu kan det alltså bli fler. Samtidigt har LFC gett sig ut på jakt för att hitta en ersättare. För att kunna plocka in någon redan nu krävs att spelaren i fråga är kontraktslös.

– Vi jobbar för att hitta en lösning, men känner samtidigt ingen panik. Vi ska inte ha in någon bara för att utan det ska kännas rätt både för oss och för spelaren. Om det blir någon som kommer in fram tills att transferfönstret öppnar i sommar eller en mer långsiktig lösning får vi se. Det finns olika möjligheter, säger Henrik Jensen.

Marknaden för icke-kontrakterade målvakter är förstås begränsad, men där kan finnas aktuella namn. Landslagsmeriterade Stephanie Öhrström avslutade nyligen säsongen i italienska Verona och står enligt uppgift nu utan kontrakt. Kanadensiska landslagskeepern Stephanie Labbé, som tidigare under karriären gjort fem totalt fem säsonger i damallsvenskan med Örebro och Piteå, var i ropet för några veckor sedan när hon nekades spel i ett herrlag hemma i Kanada.

Hilda Carlén har två matcher kvar i LFC, mot LB 07 på lördag och Hammarby torsdagen därefter.

– Jag är väldigt tacksam att både klubben och laget har bemött mig på det sättet som de gjort. Det visar bara på att klubben är ytterst professionell. Jag vill önska laget lycka till under året, jag kommer göra allt för att stötta så mycket jag bara kan, säger 26-åringen, som under de senaste åren etablerat sig som andraval i landslaget bakom Hedvig Lindahl.