Padelsporten växer, både i Sverige och Norrköping. Squashcenter har nyligen utökat till åtta inomhusbanor och Racketstadion är på väg att komplettera sina två utomhusbanor med fyra stycken inomhus.

Logiskt nog har också den första padelklubben bildats i stan. I januari drog entusiasterna Jesper Rikardson, Henrik Joelsson, Thomas Andersson, Thomas Stenberg och Morgan Grönqvist igång Peking Padel Club – och på lördag arrangeras den första ”riktiga” turneringen i Squashcenter.

23-årige Jesper Rikardson har en bakgrund som tennisspelare och tränare men fastnade direkt för den nya racketsporten.

Artikelbild

| Thomas Andersson och Jesper Rikardson.

– Jag började spela i december 2015 när hallen öppnades. Sen har det blivit mer och mer med tävlingar också, berättar Henrik som även jobbar som instruktör i hallen.

Vad har du för ranking i Sverige?

– 50 just nu. Målet är väl att komma topp 20 i alla fall.

Jesper är sportsligt ansvarig medan Thomas Andersson är marknadsansvarig och har hjälpt till med startsträckan när Peking Padel Club drog igång.

Artikelbild

| Thomas Andersson och Jesper Rikardson.

– Det är mycket logistik som ska fixas. Organisationsnummer, bankkonton, stadgar, såna saker, berättar Thomas.

Han själv tillhör den något äldre kategorin som ser padel som en motionsidrott som passar de flesta. Och som ingen har sett slutet på utvecklingskurvan ännu.

Artikelbild

| Thomas Andersson och Jesper Rikardson.

– Det är ju välkommet med flera banor i stan. Även om det har tillkommit fyra nya banor är det svårt att få tider kvällstid, säger Thomas Andersson som tillhör utvecklingslaget.

Nu på lördag är det dags för Padelstadskampen i Norrköping. Stan gästas av klubbar från de fyra städerna Stockholm, Uppsala, Örebro och Västervik.

Artikelbild

Det är en lagtävling med sex par från varje stad som möts.

– Det finns ingen seriepadel ännu men det här är väl ett första steg. Padelstadskampen har spelats i Uppsala en gång tidigare. Det är de som anordnar den här tävlingen också även om den spelas hos oss. Det är bara herrlag nu men förhoppningsvis blir det även för damer framöver, berättar Jesper Rikardson.

När kan det bli aktuellt med seriespel för padel?

– Inom ett till två år skulle jag gissa.

Peking Padel Club hoppas kunna växa upp till omkring 50–100 medlemmar i ett första skede, och få igång träning för både ungdomar, bredd och elit. Det verkar vara en popsport som har kommit för att stanna.

– Det är en sån enkel och social sport som passar alla. Eftersom man är fyra som spelar samtidigt blir det en sån närhet också, säger Jesper Rikardson som kommer spela tillsammans med IFK-bekante Mathias Florén i helgen.