Den 38:e upplagan av Boren Futsal cup är bara drygt sex veckor bort och anmälningstiden till turneringen går ut den 27 november. Tills dess så hoppas arrangörsklubben Borens IK att platserna ska vara fyllda.

För det finns ännu en del platser kvar.

– På herrsidan har vi just nu 21 lag anmälda. Där har vi satt maxtalet på 30 lag så vi hoppas att vi ska få in några till. Och på damsidan som gick väldigt bra i fjol har vi bara 14 lag anmälda. Där har vi ett tak på 20 och det hoppas vi att det ska bli, säger Peter Petré, sekreterare i Borens innecupskommité.

Deessutom kommer det för första gången i BFC:s historia spelas en speciell cup för lag på division fem och sex nivå.

– Det är efter säsongen 2019 serieindelning. Så de lag som åkte ur fyran i år får vara med. Där har vi just nu sju anmälda lag. Vi har inte gjort plats för mer än tolv lag den här första gången och det vore jäkligt kul om vi kunde fylla de platserna, säger Petré.

– Men vilket lag som helt får anmäla sig till stora cupen. Men ingen spelare får spela dubbelt och vara med i båda, säger Madeleine Andersson, vice ordförande i innecupskommitén.

Orsaken till den nya cupen förklara de med att BFC genom åren tappat lagen från de lägra divisionerna. En trend som de nu hoppas kunna vända på.

– Vi har ju försökt locka med dem. Men det har känts som de inte vill vara med för att topplagen som kommer är för bra. Det är inte kul att vara med och vara chanslös. Nu har ju även de en chans att ta sig till finaldagen och vinna, säger Petré.

– Vi vill ju ha tillbaka de här härliga derbymatcherna. Så vi hoppas ju att de lokala lagen i de här serierna anmäler sig. Man har ju hört om den härliga stämning det var i de här derbyna förr. Om vilken fotbollsfest det var i Motala sporthall då. Det är ju den glädjen vi vill åt så vi jobbar hårt för det här, säger Andersson.

Även om BFC nu utökas med ytterligare en klass minskas antalet speldagar från fem till fyra. Juniorcupen, som spelas den 30 december borträknad.

Gruppspelet inleds den 2 januari med fyra herrgrupper. Den 3 januari blir det två herrgrupper under dagspasset följt av division 5-6-cupens gruppspel på kvällen.

Den 4 väntar sedan damcupens gruppspel. Där är nyheten att slutspelet flyttas och avgörs dagen efter. Vilket gör att BFC avslutas med en finaldag för samtliga tre cuper.

– Där kommer vi ha tre slutspelsgrupper för herrarna. Två för damerna och i division fem-sex så går fyra lag från gruppspelet till semifinal. Så vi slutar den här upplagan med tre finaler i rad. Det tror vi kommer bli häftigt, säger Petré.