19-åringen från Överum närmar sig en utlåning till VIF:

– Ja, det lutar åt det. Just nu håller vi på och diskuterar lite praktiska lösningar, säger William Westerholm som i första hand är central mittfältare.

Hur länge har du haft kontakt med Vimmerby?

– Dragan (Zivic) hörde av sig till mig när "KV" (Karl-Viktor Söderquist) lämnade i början av året. Sedan dess har vi hållit kontakten. Nu har jag kommit till ett läge där det vore bra att spela A-lagsfotboll. Då är Vimmerby ett intressant alternativ.

William Westerholm kom till ÅFF när han var 14 år gammal. Efter att ha spelat i de olika ungdomslagen fick han debutera i division ett förra säsongen – när Åtvidaberg säkrade nytt kontrakt i den allra sista omgången.

– Jag har tränat med A-lagstruppen hela försäsongen och det har känts bra. Samtidigt är konkurrensen väldigt tuff i år. Jag behöver inte skämmas över att jag inte har slagit mig in i matchtruppen än.

Vill behålla kontakten

Om alla pusselbitar faller på plats kommer Westerholm att lånas ut till Vimmerby hela säsongen.

– I sådant fall är tanken att jag ska träna med både Åtvidaberg och Vimmerby. Att det blir en mix av båda klubbarna. Jag vill inte släppa kontakten med ÅFF, då skulle de här åren man satsat kännas lite bortkastade.

Dina intryck av Vimmerby så här långt?

– Det är bara positivt. Det verkar vara en stabil förening med många engagerade personer. Jag har koll på några av killarna i laget, bland annat har jag spelat tillsammans med Amel (Komina) och Simon (Sandholm).

Allt pappersarbete vara klart senast den 31 mars, när det svenska transferfönstret stänger.