– Det blev lite så att Borensberg behövde hjälp och det fanns inget annat alternativ. Så det blev jag, säger 26-åringen.

Bremer Thudén har tidigare prövat vingarna i Solfjäderstaden där han gjorde sig känd med målgesten ”kanoten”. Då testade han också att vara juniortränare under en skadeperiod.

I Borensbergs IBC var Bremer Thudén med om den klassiska kvalsegern 2015 då BIBC gick upp i tvåan i ett fullsatt Hällaskolan. BIBC åkte dock ur direkt och har gått kräftgång sedan dess.

I vintras skar det sig med tränaren Mattias Rydén och i det kaoset klev en knäskadad Bremer Thudén in i en ledarroll. Han körde, som han beskriver det själv, lite övningar med laget. En roll han nu fortsätter efter att BIBC hängt kvar i serien via ett lyckat kval.

– Jag ska försöka spela också, om det går för knäet. Vi ska försöka få in föräldrar i fler ledarroller, säger tränaren.

Målsättning?

– Övre halvan tycker jag är rimligt, men vi har inte pratat om det. På torsdag har vi testträning, då är alla välkomna, säger Jonathan Bremer Thudén som tidigare varit tränare för ett ungdomslag i BIBC.

Hur ser du på tränarrollen?

– Man ska försöka få alla att dra åt samma håll, det brukar vara lite spridda skurar. Det handlar om lagmoral och ha en som bestämmer, som visar vägen. Det är ofta små detaljer, säger Bremer Thudén.

Det kan bli en del målgester?

– Haha, ja, där har jag lite att lära ut, säger poängkungen.

Trotjänare som Tobias Nyberg och Rune Kindahl Hepper har hotat att lägga av. De hissade sina tröjor i taket i Hällaskolan efter kvalet. Men nye tränaren hoppas plocka ned tröjorna för användning igen.

– De har ju flaggat för att sluta, men det har de sagt förut. Vi får väl se. I laget hoppas vi få i gång lite gamla spelare igen, säger Jonathan Bremer Thudén.