– Knäna håller inte. Bara att inse, sa Ralf som till publikens stora jubel ändå klev in på planen när tio minuter återstod.

På förhand var det sagt att matchen i Mjölby skulle bli den sista som Ralf och Benno Magnusson spelade ihop. Så blev det också även om spjuvern Benno nog hänger i ett tag till.

– Har ni verkligen betalat för att se det här, ropade Benno till publiken utmed långsidan, innan han, till både sin och publikens stora förvåning, lyckades tunnla Mjölbys bodybuildingstjärna Mats Kardell.

Artikelbild

– Gjorde han? Det märkte jag inte ens, sa Kardell med ett skratt.

Kändislaget vann till slut matchen mot Mjölby All Stars med 4–3. Eller ska man kanske säga Hyséns mot Mjölby. Anton Hysén var matchens stora stjärna och svarade för tre av målen. Det kunde blivit fler om inte Mjölbys målvakt Jonas Rying briljerat med ett par tv-räddningar. Hysén senior hamnade också i målprotokollet med en kraftfull nick. Att Glenn och sonen Anton var de hetaste bytena för autografjägarna efter matchen kunde inte undgå någon.

Mjölbys forna skyttedrottning Lovisa Svensson, numera Östfeldt, visade att takterna sitter i och gjorde två av Mjölbys mål. Kvitteringen till 3–3 satte Peter Hugo och det såg också ut att bli slutresultatet. Men det ville inte Anton Hysén som på pass från 10-årige Martin Youssef pangade in 3–4 strax före full tid.

– Vi sa innan att vi skulle plocka in någon från publiken och valet föll på Martin som stod utanför vårt omklädningsrum. Han skötte sig jättebra, sa Anders Näslund, koordinator för kändislaget.

Artikelbild

| Idol. Alwin Lindqvist var en av många som ville ta en selfie med Anton Hysén.

– Vädret rår man inte på men Turabdin har svarat för ett enastående arrangemang. Mjölbyborna ska vara stolta över deras insats och jag hoppas och tror att vi kan komma tillbaka nästa år, sa Näslund.

Trots att det regnade i princip hela matchen hade drygt 600 personer letat sig upp till Vifolkavallen.