Läs mer: Beskedet: Han lämnar ÅFF

Simon Marklund är född 1999 och gjorde allsvensk debut som 16-åring med ÅFF då han fick hoppa in i bortamötet med Gefle IF. Under säsongen gjorde han sex mål i division 1 och har varit en av de mest tongivande spelarna i laget. Han har meriter från spel i den blågula tröjan både med U17- och U19-landslaget.

Redan inför den förra säsongen var det oklart om det skulle bli en förlängning med ÅFF. Då valde dock Marklund att stanna för att försäkra sig om mycket spelstil med en tongivande roll. Efter en tung säsong med en kamp i botten av tabellen är det officiellt sedan tidigare att han inte kommer stanna i Åtvidaberg.

Flera klubbar högre upp i seriesystemet har visat intresse och nu står det klart att han provtränar med Gif Sundsvall. Marklund är från Piteå från början och tillsammans med Anton Eriksson, som också är norrlänning, blir det träningar med toppklubben.

– Det känns för det första kul att få hit två norrlänningar till oss, dessutom är det två väldigt spännande spelare i bra åldrar så det ska bli kul att se hur dom ser ut i träning. Det här är dom två mest spännande norrländska talangerna som inte spelar hos oss idag, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida.