"Har lite fler spelare som kan avgöra"

Efter sex spelade matcher ligger LVC:s damer fyra i tabellen. Är det där de hör hemma? "Ja, det tycker jag. Vårt mål är ju att komma lite bättre än förra året", säger LVC:s passare Frida Kindbom.

Annie Nyberg (fram) och Frida Kindbom (bakom) i LVC.

Annie Nyberg (fram) och Frida Kindbom (bakom) i LVC.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2019-11-16 20:37

Sex spelade matcher – tre vinster och tre förluster. Linköpings damer fick med sig tre nya poäng mot Gislaved på bortaplan med sin 3–0-seger och ligger nu fyra med 10 poäng. 

– Det var ganska jämnt men vi spelade så pass bra att vi kunde hålla ihop det hela tiden, säger Frida Kindbom efter matchen. 

Vad är det som skiljer lagen åt? 

– Vi har lite fler spelare som kan avgöra. De har några som gör poäng medan alla våra spelare gör många, säger Kindbom. 

Vad tar ni med er från matchen? 

– Att vi kan knyta ihop säcken väldigt bra. Även om det är jämnt visar vi att vi kan vara bäst i slutet när det gäller. Sen måste vi hitta ännu mer stabilitet i servmottagningen och försvaret. Det kommer vi behöva i fortsättningen. 

Omställningen har varit relativt stor för LVC:s damer i inledningen av säsongen med flera nya spelare och en ny tränare. Men Frida Kindbom själv, som är kvar sedan förra säsongen, menar att det nya konstellationerna har börjat sätta sig alltmer. 

– Det har fungerat bra. Samtidigt som vi fick in den nya tränaren Jakob Langwagen kom många nya spelare också, vilket gjorde att det blev en ganska naturlig omställning. Det var mycket nytt i början men nu har vi börjat hitta rätt, säger hon. 

Ni är fyra i serien nu. Är det där ni hör hemma? 

– Ja, det tycker jag. Vårt mål är ju att komma lite bättre än förra året. Så här ser det ut just nu och jag tycker vi gjort det bra hittills. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om